Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodič za dobru zabavu

Ovo su prijedlozi za super vikend u Zagrebu

Međunarodna izložba mačaka
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
17.11.2017.
u 21:50

Ako još niste, do nedjelje možete pogledati i što se “kuha” na Zagreb Film Festivalu.

Ovaj vikend “rastopit” ćete se na međunarodnoj izložbi mačaka u Westgateu i vratiti u djetinjstvo uz “Alisu u zemlji čudesa”. Svratite li pak sutra do Lisinskog, doznat ćete što je to i kako zvuči heligonka, a nakon toga možete put Tvornice na koncert benda U pol’ 9 kod Sabe koji će u vama probuditi čitav zbir emocija.

Ako još niste, do nedjelje možete pogledati i što se “kuha” na Zagreb Film Festivalu.

Nemojte zaboraviti ni na film o zagrebačkim braniteljima u Vukovaru i čitanje dirljivih priča našega ratnog izvjestitelja Siniše Glavaševića u povodu tužne obljetnice pada grada heroja.

1. Povratak u djetinjstvo

Uz maštu kao najjače oružje djevojčice koja odbija odrasti posjetitelji Zagrebačkog kazališta mladih ponovno mogu utonuti u sretno, bezbrižno djetinjstvo i na trenutak “obuti” svoje dječje cipele. Na pozornicu, naime, sutra u 20 sati stupa “Alisa u zemlji čudesa” u premijeri predstave osmišljene po romanu Lewisa Carolla. Bijeli zec i Alisa pred publiku će stati i u nedjelju u 18 sati, a “upad” je 30 kuna za đake i 60 kuna za ostale.

2. Završnica Zff-a

Zagreb Film Festival traje do nedjelje, a sutra u kinu Europa možete, među ostalim, pogledati “Žabu”, ekranizaciju kultne kazališne drame Dubravka Mihanovića. Priča o Zeki, ratnom veteranu s PTSP-om koji radi u maloj brijačnici te pokušava brata alkoholičara i kockara izvesti na pravi put počinje u 20 sati. Na repertoaru su sutra i “Pipi Duga Čarapa” u 11 i “Muškarci ne plaču” u 16 sati, dok u kinu Tuškanac igra “Laponska krv”.

3. Blues i country u bbf-u

Večeras u Bikers Beer Factoryju možete uživati uz obrade starih country, rock i blues pjesama u izvedbi benda El Paso. Sutra pak dolazi Mojo Stuff Band, koji je redovit gost Špancirfesta i motosusreta u Hrvatskoj i Sloveniji. Koncerti počinju u 23 sata, a upad u Savsku 150 besplatan je.

4. Ritina škola

Potragu za znanjem u doba vladavine plagijata pratite u komediji “Ritina škola” u Maloj sceni. Predstava kazališta Planet Art igra u nedjelju u 20 sati.

Međunarodna izložba mačaka
1/33

5. U pol’ 9 kod sabe

U pol’ 9 kod Sabe, bend koji je postao sinonim za kvalitetnu pop-glazbu zagrebačke underground scene, večeras će se popeti na pozornicu Tvornice kulture. Ne stižu, doduše, “u pol’ 9”, već u 21 sat, a publiku će u paralelnu stvarnost prožetu najrazličitijim emocijama odvesti pjesmama s novog albuma simpatičnog naziva “Stoj na glavi”. Kroz pjesme obojene humorom progovaraju o starenju, paralelnoj stvarnosti, nepoznatim glasovima u glavi... Ulaznice se mogu nabaviti po cijeni od 40 kuna.

6. Sjećanje na Vukovar

Dirljive priče ratnog novinara Siniše Glavaševića u Hrvatskom društvu pisaca u Basaričekovoj 24 večeras u 19 sati interpretirat će Rene Medvešek, a pjesmama na gitari pratit će ga kantautor Čedo Antolić. U isto će vrijeme u Kinoteci biti prikazan dokumentarni film o rekonstrukciji ratnog puta 232 Zagrepčanina koja su branila Vukovar, od kojih su na Ovčari poginula njih 72, a za četrnaestoricom se još traga.

7. Filozofski teatar

Svjetski poznata reperica, producentica i dizajnerica Mathangi Maya Arulpragasam, alias M.I.A., u nedjelju u 20 sati stiže u HNK, gdje će otvoriti novu sezonu Filozofskog teatra. Glazbenica podrijetlom sa Šri Lanke energičnim je nastupima, uličnim hip-hopom, ali i politički angažiranim tekstovima obilježila prošlo desetljeće. Srećko Horvat razgovarat će s gošćom koja je prvi put u Hrvatskoj o politici i umjetnosti.

8. Više od 200 mačaka

Umiljate ljepotice opet stižu u Westgate na međunarodnu izložbu mačaka koja se otvara sutra u 12 sati. Posjetitelji će se moći družiti s više od 200 maca, među kojima će biti pasmine egzota, ragdooll, maine coon, cornish rex, sfinks, bengalska, britanska kratkodlaka, ruska plava... Zamjaukat će i dvije singapurske mačke, najmanje na svijetu i izuzetno rijetke u Europi. Izložba je sutra otvorena do 21 sat, a u nedjelju od 10 do 18 sati.

9. Festival heligonki

Malom dvoranom u Lisinskom sutra će odjeknuti zvuci heligonki, tradicionalnih instrumenata Gorskog kotara koji se nazivaju još i dijatoničkim harmonikama. U 18 sati počinje 10. Festival heligonki.

10. Snježna kraljica

Snježna kraljica stiže večeras u 20 sati u kazalište Trešnja, gdje će se odigrati istoimena predstava. Kazališna izvedba poznate bajke Hansa Christiana Andersena priča je o prijateljstvu koja prati čudesno putovanje djevojčice Gerde koja je spremna učiniti baš sve da pronađe svojeg prijatelja Kaya.

Pogledajte kako će izgledati rekonstruirani zagrebački rotor:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije