Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb Županija

Za 148 poduzetnika bespovratnih 5,3 milijuna kuna

Potpore se dodjeljuju za početak poslovanja poduzetnika, dok se kapitalne pomoći dodjeljuju za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti
26. listopada 2018. u 16:26 291 prikaza
Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić

Zagrebačka županija temeljem natječaja za poticanje razvoja poduzetništva isplatit će 5,3 milijuna kuna bespovratnih potpora za 148 poduzetnika.

Potpore se dodjeljuju za početak poslovanja poduzetnika, dok se kapitalne pomoći dodjeljuju za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti. Na natječaj, koji je bio otvoren od 23. svibnja do 26. lipnja 2018. godine, mogla su se javiti trgovačka društva, ustanove i obrti subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (mikro i mali subjekti, i obrti – srednji subjekti malog gospodarstva), koji imaju sjedište na području Zagrebačke županije te prijavljuju projekt koji se realizira na području Zagrebačke županije. Ukupno je zaprimljeno 268 zahtjeva, od kojih je odobreno 148 potpora.

“Prema posljednjim podacima FINA-e za 2017. godinu, poduzetnici Zagrebačke županije su drugi u Hrvatskoj prema ostvarenom prihodu i neto dobiti. Itekako smo svjesni da se Proračun Zagrebačke županije kvalitetno puni prvenstveno zahvaljujući uspješnom poslovanju naših poduzetnika, što nam onda posljedično omogućuje da podižemo kvalitetu života u našoj županiji – gradimo škole, obnavljamo ceste i razvijamo poduzetničke zone”, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

“Naše pakete poduzetničkih potpora kreiramo u skladu sa stvarnim potrebama na tržištu, što najbolje potvrđuje velik broj prijava na natječaj”, dodao je Kožić nadodavši kako su već u tijeku pripreme za rebalans Proračuna kojim će se osigurati dodatna sredstva kako bi svi prijavljeni poduzetnici, a koji zadovoljavaju uvjete natječaja, dobili potporu Zagrebačke županije.

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće