Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Za 120. rođendan školi darovali parket

Bivši učenici OŠ Trnjanska akcijom prikupili 12.000 kuna
09. rujna 2019. u 09:13 2 komentara 526 prikaza
OŠ Trnjanska
Foto: Petar Glebov/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Kad su mještani Starog Trnja čuli da se sportska dvorana njihove osnovne škole konačno obnavlja sredstvima Grada, bili su presretni. OŠ Trnjanska ove godine, naime, slavi svoj 120. rođendan, pa je nakon potpune obnove školske zgrade obnova dvorane bila točno ono što su željeli.

ilustracija Školstvo Počela nova školska godina; kurikularna reforma u svim školama

No riječ je bila samo o projektu vanjskog uređenja fasade i stolarije, dok je unutrašnjost dvorane i dalje bila dotrajala. Zato su se, prepričava stanovnik Starog Trnja i vijećnik tamošnjeg mjesnog odbora Krešimir Končić, mještani odlučili za zajedničku akciju i vlastitim sredstvima obnovili parket u dvorani.

– Naša braniteljska zadruga “Staro Trnje” organizirala je ovu akciju. Okupili smo neke od bivših učenika, neki su bili dio zadruge, a neki nisu. No svi su se s tim složili i sudjelovali u prikupljanju novca, i roditelji i susjedi i bake, sve kako bi djeca mogla uživati u prvim danima škole - kaže Končić. Prikupili su ukupno oko 12.000 kuna i usprkos tome što realni troškovi obnove iznose trostruko više, iznos je bio sasvim dovoljan.

Obitelj Galić iz Đakova Obitelj galić spremna za školsku godinu Organizirani smo, to jednostavno tako mora biti u velikoj obitelji. Jer mi smo poput male firme

– Unutar zadruge imamo majstore koji su nam dali “ruke”, a platili smo samo materijal pa je novca bilo dovoljno – kaže Končić. Kako bi dvorana bila gotova na vrijeme, svi su zasukali rukave, čak je i domar iskoristio svoj godišnji i proveo ga iscrtavajući parket i privodeći radove kraju.

– Bila je to lijepa gesta i jako sam zahvalna, i Gradskom uredu koji nam je uredio vanjski dio dvorane kao i susjedima i bivšim učenicima koji su pridonijeli da sve bude uređeno i iznutra – kazala je ravnateljica škole Nada Šimić, koja je pozvala sve da u 11 sati dođu na otvorenje škole, zakusku i priredbu u povodu jubilarnog rođendana.

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
komentirala je
Nakon što je sve rasplakao s pjesmom njezina oca, javila se i Ella Dvornik
  • trade_mark:

    pa zar nije žalosno da u 21. stoljeću novine pišu članke o tome kako je netko darovao parket nekoj školi u hrvatskoj? umjesto da pišu kako je u školi uređen kabinet za robotiku, ili informatiku, ili prirodne znanosti... nama je ... prikaži još! vijest da je škola dobila parket! pa zar to istovremeno nije i sramotno i tragično?!

  • lajh1985:

    to je kad su sami radili i imali majstora,ali da je drzavni majstor radio onda bi bili trostruki dok si svi raspodjele trosak