Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iščekivanje

Vrtić i škola na Vrbanima III. i dalje na čekanju

vrbani
Anto Magzan/PIXSELL
21.11.2011.
u 08:22

Prijedlog projekata trebao bi doći na sljedeću sjednicu Gradske skupštine, uvjeravaju iz gradske uprave

Još ništa od gradnje vrtića i škole na Vrbanima III. Iako je u srpnju najavljivano da bi gradnja mogla uskoro početi, kako doznajemo, prijedlog tog projekta tek treba doći na odobrenje Gradskoj skupštini.

– Prikupljena je sva projektna dokumentacija, dobivena je i dozvola glavnog projekta, napravljeni su troškovnici i sve je dano Uredu za upravljanje imovinom grada da to dalje vodi – kaže nam Gordan Hanžek iz Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Model “ključ u ruke”
Više od toga, kaže, ne zna, no dodao je da je, prema njegovim spoznajama, projekt u završnoj fazi.

– Prijedlog projekta trebao bi doći na sljedeću ili na zadnju sjednicu Skupštine u ovoj godini – vjeruje Hanžek.

Naime, vrtić i škola gradili bi se po modelu “ključ u ruke”. Grad bi raspisao natječaj za investitora i izvođača radova koji će izgraditi vrtić i školu, a to bi im bilo plaćeno u roku od pet do deset godina, te bi sve potrebne dozvole za građenje prenio na najpovoljnijeg ponuditelja. Škola na Vrbanima III. predviđena je za 480 učenika, a vrtić za 300 djece.

Svega ima osim potrebnog
I doista, da je gradnja objekata na Vrbanima III. nužna uvjerili smo se i sami. Velika je parcela prazna, a oko nje mladi roditelji, djedovi i bake paze na djecu koja se igraju.

– Doselili smo se 2008., a ova golema parcela na kojoj su rekli da bi se trebali izgraditi vrtić, škola i crkva stoji beskorisna – pokazuje nam Ivana Muhvić, 29-godišnja pravnica i majka 10-mjesečnog Matije.

U ovom kvartu nalazi se 50-ak kafića, kemijska čistionica, frizer, a čak su počeli graditi i šoping-centar, požalila se mlada majka.

– A jaslice, vrtić i škola, koji su nam svima prijeko potrebni, njih nema. Prije godinu dana potpisivala se i peticija, ali na tome je stalo – kaže Ivana Muhvić.

S njom se slaže i Ivo Lalić, 69-godišnji umirovljenik i djed troje unučadi, kojeg smo zatekli u šetnji s unucima. Njegov unuk, devetogodišnji Luka, kad je čuo zašto smo tu, odmah nam je rekao kako bi bilo baš lijepo da ne mora ići u školu u susjedno naselje preko ceste.

Ključne riječi

Komentara 1

DE
detour
11:09 21.11.2011.

koliko je love kriminalac i njegova skupina na celu grada npr. spiskao na razne donacije, umjesto da gradi ono sto nam treba?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije