Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić odgodio zatvaranje vode

Vrbani III.: Sud će odlučiti tko će platiti dug

27.11.2008.
u 23:17

Nema nikakvog zatvaranja vode stanarima Palinovečke. Dovoljno su pretrpjeli kad su se morali tuširati kod prijatelja i rodbine. Zagreb neće propasti zbog 180 tisuća kuna – rekao je danas gradonačelnik Milan Bandić nakon što su stanarima Palinovečke 19 i, j, k, l stigle opomene pred zatvaranje vode zbog neplaćenog duga koji se nagomilao u posljednjih godinu dana.

S hidranta besplatno
Gradonačelnik je objasnio da će dug Vodovodu morati platiti onaj kome se dokaže da je kriv što cijevima dviju zgrada u Vrbanima III. teče voda zagađena aromatskim ugljikovodicima. O tome je već razgovarao sa šefom Holdinga Ivom Čovićem i direktorom Vodoprivrede Jadrankom Robićem. Bandić je istaknuo da nikome nisu naplatili vodu koju su građani uzimali s hidranta. Stanarima je obračunana voda koja je protekla kroz vodomjere svakoga stana.

Pokušaj zastrašivanja
Potvrdu Bandićevih riječi nismo dobili u Holdingu.

– Nemamo običaj komentirati gradonačelnikove izjave – rekao je glasnogovornik Dušan Viro.

Stanari su izjavu gradonačelnika Bandića dočekali s oduševljenjem.

Ne razumiju, kažu, zbog čega im je Vodovod uopće poslao opomene pred zatvaranje vode, a neki čak misle da su ih time htjeli zaplašiti. Iako su u više navrata od gradonačelnika Milana Bandića i Branka Vojnovića, direktora Zagrebgradnje, izvođača i člana uprave Geoprojekta, investitora zgrada u Palinovečkoj dobili obećanje da vodu neće morati platiti, odluka Vodovoda natjerala ih je da djeluju.

– Svima sam poslao e-mail da skupe sve račune koje ću proslijediti odvjetnici Ljiljani Maravić-Pirš. Ona će sastaviti prigovor koji će dostaviti Vodovodu i odvodnji. Nadamo se da će to biti dovoljno da nam ne isključe vodu – rekao je danas predstavnik stanara Palinovečke 19 i, j, k, l Vilijem Thür.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije