Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Adamovcu

Vodeno opuštanje za Zagrepčane blizu Sesveta pred otvaranjem

aquapark Adamovec
Aquapark Adamovec
Autor
Mateja Šobak/VLM
09.08.2012.
u 14:00

Ulaznice će se moći kupovati po satu ili po danu. Za djecu je poseban bazen sa šarenim vodenim atrakcijama.

Četiri unutarnja bazena, dva vanjska, isto toliko jacuzzija i restorana te teretana i salon za masažu, i to na 4200 četvornih metara, za malo više od mjesec dana postat će Aquapark Adamovec.

Dvadesetak minuta vožnje automobilom od  Glavnog kolodvora bit će dovoljno budućim posjetiteljima da uživaju u potpuno ekološkom i nadasve zanimljivom kompleksu za kupanje i wellnessu.

Na investiciju od čak 40 milijuna kuna odlučio se mladi poduzetnik Andreas Culifaj, čija je obitelj na terenu, koje je sada gradilište, već imala bazene.

Novo umjesto starog

– Na novi kompleks odlučili smo se prije dvije godine kad smo zatvorili stare, već gotovo urušene bazene. Zasad su reakcije ljudi vrlo pozitivne tako da se nadamo da će biti dosta posjetitelja – objašnjava Culifaj dok pokazuje prizemlje Aquaparka u kojem će najveća atrakcija biti bazen s valovima veličine 220 četvornih metara.

Na istoj etaži nalazit će se i rekreacijski bazen koji će slapovima biti povezan s još jednim bazenom na poluetaži koja će se, po želji gostiju, moći pretvoriti u privatni prostor. U prizemlju će biti i bazen za djecu s posebnim, šarenim vodenim atrakcijama, a isti takav nalazit će se i vani pokraj najvećeg bazena s divljom rijekom, umjetnim otocima i jacuzzijem.

Struja iz solarnih ćelija

– Razmišljali smo kako prostor učiniti što atraktivnijim i prirodnijim te smo stoga na vanjski bazen odlučili postaviti umjetne otoke koji su zapravo samo umjetni zato što im je oblik zabetoniran, inače će na njima rasti prave biljke – govori mladi investitor te dodaje kako će upravo na vanjskom bazenu posjetiteljima biti dostupan i “pool bar” u kojem će moći popiti piće po želji unutar bazena. U skladu s prirodom, također, vodu će do ugodnih 31 stupanj zagrijavati kotlovi na biomase, dok će se većina struje proizvoditi s pomoću solarnih ćelija.

Cijeli gornji kat kompleksa, koji je potpuno prilagođen i osobama s invaliditetom, rezerviran je za wellness te opuštanje.

– Tu će se nalaziti teretana, salon za masažu, sauna, kao i dva restorana, jedan koji će raditi na principu “self-servicea”, a jedan “a la carte” – objašnjava vlasnik buduće vodene oaze. Cijene u Aquaparku Adamovec, ističe, neće se razlikovati od cijena u ostalim kupalištima diljem Hrvatske, a ulaznice će se, naravno, moći kupiti po satu ili kao dnevne karte.

Ključne riječi

Komentara 3

AL
Alkana
14:29 09.08.2012.

Bravo za Adamovčane! Samo uz 10 minuta vlakom treba još 15 minuta autobusom . to je autorica članka zaboravila napisati, ili misli da se tih10 kilometara može i prepješačiti?

LU
ludva
14:34 09.08.2012.

tko bi rekao čuda da se dese. ..!dok su u Samoboru pisali.. i vjećali.. ¨dogovarali..i tražili.. i još niš nisu napravili.. . ovi su gradili.

MI
Milkica
21:41 09.08.2012.

Kaj znači "potpuno ekološki" kompleks???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije