Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPORTAŽA o vatrogascima

VIDEO Zagrebački heroji prisjetili su se prvih minuta potresa: Ne ponovilo se nikome...

Zagreb: Vatrogasci spašavaju staricu iz kuće
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
22.03.2023.
u 08:00

U sedam i pol minuta uz sjećanja zagrebačkih heroja saželi smo i prve potresne kadrove koji su tog jutra obišli Hrvatsku i Europu, a djeluju gotovo nestvarno. Tih 10 sekundi 22. ožujka 2020. u 6 sati i 24 minute ujutro, zauvijek je promijenilo Zagreb.

Odakle svi bježe, oni tamo trče. Zagrebački vatrogasci istinski su heroji potresa koji je prije tri godine metropoli priuštio buđenje iz noćne more. Pred kamerom Večernji TV-a prisjetili su se teških trenutaka prvih minuta, sati i dana tog ožujka.  Tog jutra svima je smjena počela u 6.24 i nije prestajala danima, radili su i po 24 sata dnevno, a zapovjednici su u postaji bili danima neprekidno. Samo te godine odradili su gotovo 10 tisuća intervencija...

Posjetili smo ih u Savskoj 1, na adresi vatrogasne postaje u kojoj su i te nedjelje proveli prve trenutke kada se tlo pod nogama počelo tresti, što je osjećaj koji nitko u posljednjih 140 godina u Zagrebu nije dožio.

Pomoćnik zapovjednika Tomislav Resman u razgovoru nas je proveo kroz trenutke neposredno nakon potresa, ali i mjesece koji su uslijedili pa i petrinjski potres u prosincu iste godine.

>> POGLEDAJTE REPORTAŽU:

Svoja su sjećanja i fotografije ukoričili i u monografiju "U vatri potresa" koja će večeras biti premijerno predstavljena, a uz sva sjećanja na potresno razdoblje sadrži i korisne informacije o ponašanju u slučaju novih podrhtavanja.

U sedam i pol minuta uz sjećanja zagrebačkih heroja saželi smo i prve potresne kadrove koji su tog jutra obišli Hrvatsku i Europu, a djeluju gotovo nestvarno. Tih 10 sekundi 22. ožujka 2020. u 6 sati i 24 minute ujutro, zauvijek je promijenilo Zagreb.

Specijalni prilog o tri godine potresa u Zagrebu potražite i uz današnji Večernji list, a u nastavku pogledajte i okrugli stol Večernji TV-a na istu temu.

>> VIDEO: Obnova se pokrenula: Zagreb je na više od 90 posto potrošnje sredstava. Ne smije ni cent propasti

Komentara 1

RO
RogaBabaroga
08:36 22.03.2023.

junaci i heroji za sve uvjete i sva vremena, 🧢 do poda🥰

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije