Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigla voda

VIDEO Kaos na Selskoj - u promet će biti puštena tek sutra

selska cijev (1)
Borna Filić/PIXSELL
13.12.2012.
u 06:59

Magistralni vodovod na križanju Zagrebačke i Selske puknuo je u 2.10 sati i to pokraj novootvorenog Lidla. Cijev vjerojatno nije pukla zbog iznimno niskih temperatura kao što se nagađalo

Zbog puknuća vodovodne cijevi na križanju Zagrebačke i Selske prekinut je promet Selskom cestom. Doznajemo da promet neće biti pušten do sutra. 

Rukovoditelj Vodoopskrbe Vlado Herceg kazao je da je malo vjerojatno da je cijev pukla zbog iznimno niskih temperatura kao što se nagađalo. Kako je cijev pukla baš pokraj novootvorenog Lidla, smatra da je moguće da je pri gradnji došlo do oštećenja. 

Zapadna strana Selske trebala bi uskoro biti puštena tijekom večeri. Na terenu su vatrogasci koji čiste kolnik i pripremaju prometnicu.

Radnici Vodoopskrbe izrezali su dio cijevi koji je bio puknuo te će ga zamijeniti novim. 

Magistralni vodovod na križanju Zagrebačke i Selske puknuo je u 2.10 sati te se kolnik bio napunio vodom. Voda je prodrla i do okolnih kvartova pa su mnogi građani danas morali ispumpavati vodu iz svojih automobila, a poplavljeni su i brojni lokali. 

– Terenske ekipe podružnice Vodoopskrba i odvodnja bile su prisiljene zatvoriti vodu potrošačima područja Trešnjevka, Knežija, Remiza, Sveti duh, Tuškanac od 5 sati ujutro. Radovi na popravku odvijat će se stalno sve dok se kvar potpuno ne otkloni – kazala je  Ana Glavan iz Vodovoda. Dodala je da je u tijeku ispumpavanje vode i popravak puknuća i zamolila potrošače sa spomenutog područja za razumijevanje i strpljenje, a redovita opskrba vodom normalizirala se oko 10 sati. 

Ako netko od građana još uvijek nema vode, neka se javi dežurnoj službi na broj 6163-699, poručili su iz Vodoopskrbe. 

ZET-ova autobusna linija 109 preusmjerena je. Od Črnomereca prometuje Selskom cestom, Ozaljskom, Ulicom grada Vukovara na Savsku cestu do Studentskog doma Stjepan Radić i dalje na svoju redovitu trasu. 

Do puknuća je, doznajemo, došlo i u u Mesićevoj ulici, a popravak je u tijeku.

– Bez vode je Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" i nekoliko okolnih kuća – kazala je Glavan. 

Iz HEP Toplinarstva javili su da nema problema s grijanjem. 

Zbog puknuća dosta se vode bilo nakupilo ispod nadvožnjaka na križanju Selske i Zagrebačke avenije te je policija zatvorila promet po Selskoj.

Ekipe Vodovoda i odvodnje i dežurni službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama su na terenu. Radovi su u tijeku, magistralna se cijev popravlja, a nakupljena je voda ispod podvožnjaka isušena te je na cesti  ostao samo blatni mulj. 

>>Jeste li ostali bez vode, imate fotografije ili video s mjesta događaja? Pošaljite nam na mail dojavi@vecernji.net

Komentara 32

DA
darijoarbanas
07:29 13.12.2012.

Prekinut je promet od Horvaćanske do Ozaljske .

PR
protuudar
08:48 13.12.2012.

Na čije brojilo iscuri ta vodurina!?

Avatar javorko
javorko
07:13 13.12.2012.

da niste drugovi iz zag.holdinga ulagali novce u fontane, wc,velike place svojih nestrucnih ljudi danas bi ovaj grad funkcionirao kako treba ne bi svaki dan citao o kaosu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije