Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE TU LUD?

VIDEO Kamion Čistoće sve kontejnere ispraznio u isto vozilo, Zagrepčani bijesni: Čemu odvajamo?!

HRT
06.01.2023.
u 10:16

Bijesni stanovnici Središća, ali i ostatka Zagreba dijele isto mišljenje, odnosno pitanje: Čemu odvajamo?! Pogotovo ako će sve u isti kamion pa i na istu hrpu, pitaju se mnogi.

Iako su se jedno vrijeme poteškoće s odvozom otpada nakratko smirile u posljednje vrijeme ponovno svjedočimo kontejnerima koji su pretrpani neovisno o "boji" odnosno otpadu koji se u njih odlaže. Smeća je toliko da osim u kontejnerima završava i na okolnim zelenim površinama, a građani od Travnog do Gračana i od Malešnice do Sesveta javljaju kako se ne poštuje niti frekvencija odvoza.

No, problemima tu nije kraj. Kako otkriva snimka koju je objavio HRT, čini se da nemaju samo građani kojima se prijeti kaznama problem sa razdvajanjem otpada, već to ne čine niti pojedini radnici Čistoće.

Na snimci nastaloj oko ponoći u novozagrebačkom kvartu Središće, vidljivo je kako radnici Čistoće u kamion redom iskrcavaju sve pretrpane kontejnere - za papir, za plastiku, za biootpad i za miješani komunalni otpad.

Bijesni stanovnici Središća, ali i ostatka Zagreba dijele isto mišljenje, odnosno pitanje: Čemu odvajamo?! Pogotovo ako će sve u isti kamion pa i na istu hrpu, pitaju se mnogi.

>> SNIMKU POGLEDAJTE OVDJE

To se pitanje moglo čuti i prije objave ove snimke jer spekuliralo se u javnosti kako sve završava na istom brdu na Jakuševcu, što nadležni odlučno demantiraju, no istovremeno ni jednoj novinarskoj ekipi nije dozvoljen pristup niti snimanje postupka zbrinjavanja otpada na zagrebačkom odlagalištu otkako je uveden novi model.

 Iz Uprave Holdinga za HRT poručuju da je riječ o izoliranom incidentu, sve istražuju i krivci će odgovarati.

- Mi još uvijek utvrđujemo činjenice i što se zapravo dogodilo u ovom velikom incidentu. Nakon što utvrdimo sve činjenice onda će i odgovorne osobe, sudionici samog incidenta biti sankcionirani, jer se ne pridržavaju uputa poslodavca i protokola o postupanju s komunalnim otpadom, naglašava Matija Subašić-Maras, članica Uprave Holdinga.

Dodaju i kako se nadaju da ovo neće utjecati na nove navike građana vezano za odvajanje otpada jer se, od uvođenja novog sustava, smanjuje količina miješanog otpada. Ali građani su ponovno jasni - problemi se ne rješavaju lako.

>> VIDEO: Najbolji grad za život je u našem susjedstvu: Provjerite i zašto je dospio na vrh

Ključne riječi

Komentara 26

ST
stefj
10:38 06.01.2023.

Metode su iz prošlog sustava - zabraniš pisanje o tome, pa tog problema nema. A ne sjećam se niti jedne stranke ili čovjeka koji je imao toliko povlašten, toliko navijački položaj u medijima kao Možemo i Tomašević. Ovo sa smećem je samo jedan sitan detalj od svih katastrofa koje ta ekipa radi u Zagrebu...

BR
Brandfackel2
10:44 06.01.2023.

Lubeničari, zeleni izvana, crveni iznutra. Tražili ste gledajte... Politički ste potpuno ćoravi i ne vidite da su tobožnji zeleni najobičniji kontinuitet komunističkih propalica kojima nije stalo niti do Boga i naroda, a kamoli do zaštite prirode. Muzemo mlati milijune za safari po Zambiji, a Zagrepčanci prekapaju po kantama za smeće...

LL
lijepa_li si
10:33 06.01.2023.

kak bi rekel loj i tršćak ..mi smo svoji na svom, kom smeta nek ide od kud je došel. oni su tomekovi, tomek je njihov!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije