Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bandić poručio lokalnoj vlasti leskovca

'Veličine predsjednici, ako nemate kondicije, dajte ostavke'

leskovac
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/4
20.06.2015.
u 19:00

Gradonačelnika Hrvatskim Leskovcem vodio predsjednik lokalnog nogometnog kluba, ujedno i član njegove stranke

Za dvije godine školarci iz prekapacitirane područne škole u Hrvatskom Leskovcu trebali bi krenuti u novoizgrađenu, s dvoranom i igralištem, čiju je izgradnju danas tamošnjim stanovnicima obećao gradonačelnik Milan Bandić. U obilasku Leskovca najavio je i rješavanje problema vode te odvodnje, a i rekao kako će pronaći način da pomogne građanima plaćanje priključaka za plin, kako bi se i posljednje naselje u gradu plinificiralo. Uredit će se i nogometno igralište, budući da je, objasnio je Bandić, upravo nogomet ono što spaja stanovnike Leskovca, a igralište mjesto na kojem se sastaju i druže. Sve to, istaknuli su tamošnji predsjednik Mjesnog odbora Zdenko Kornet i predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb-zapad Željko Fiolić, obećao je i na lokalnim izborima prije dvije godine, a za pet ključnih točaka, kako ih je nazvao gradonačelnik, stanovnici rješenje još uvijek čekaju.

- Štefice, reci što smo napravili – pozvao je gradonačelnik direktoricu Vodoopskrbe i odvodnje Šteficu Mihalić da objasni zašto je stala gradnja kolektora za odvodnju. U posljednjih godinu dana rade s HT-om na izmještaju stupova da se gradnja može nastaviti, objasnila je Mihalić, ali i da se nađe nova tvrtka koja će nastaviti gradnju, budući da je dosadašnja otišla u stečaj.

- Angažirat će se nova firma za izgradnju još 600 metara kolektora, nakon toga ide mreža cjelokupnog Leskovca za što je dobivena građevinska, samo još radimo na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa. Za odvodnju u Leskovcu planirano je 18 milijuna kuna za ovu godinu – pojasnila je direktorica, dok je Bandić zaključio kako svi „službenici i poslovođe u trgovačkom društvu moraju biti na liniji zadatka“. Najavio je opet gradonačelnik smjenu pedeset posto Holdinga, objasnivši kako treba nove energije i novih ideja. I predsjednicima Mjesnog odbora te Gradske četvrti, inače HDZ-ovcima, poručio je da slobodno daju ostavku ako nemaju kondicije, nakon što su se požalili da ih nitko na sastanak u Leskovcu nije pozvao, a kvartom je gradonačelnika vodio predsjednik lokalnog nogometnog kluba, ujedno i član njegove stranke.

- Boli me briga tko se uvrijedio – rekao je Bandić dobacivši svojim suradnicima da nikako drugi puta ne zaborave pozvati „njihove veličine predsjednike“. Svejedno tko je sa mnom, važno je da sam ja, zaključio je gradonačelnik, dok je predsjednik Mjesnog odbora Zdenko Kornet rekao da mu je drago što je Bandić obišao njegovo područje, ali mu je žao što su na sastanak pozvani samo neki članovi Odbora. Predsjednik Gradske četvrti Željko Fiolić, s druge strane, istaknuo je kako misli da gradonačelnik nije u potpunosti upoznat s radovima u Leskovcu.

- Govori kako će se kanalizacija i oborinske vode zajedno odvoditi, a to neće biti tako. Bili smo na sastanku u gradskom Uredu za prostorno uređenje u kojem su nam rekli da se projekt oborinskih voda priprema posebno, u suradnji s Hrvatskim vodama. Mi smo u Malim komunalnim komunalnim akcijama ove godine odvojili milijun kuna za građevinske dozvole koje će dovesti vodu u četiri ulice, a odličnu suradnju imamo i s Vodoopskrbom i odvodnjom – rekao je Fiolić.

Komentara 3

DE
Demko
08:26 21.06.2015.

Onako općenito: „Njihove veličine“ su od glasača izabrani, zakoniti predstavnici građana, a koji se (barem većina njih) iscrpljuju u borbi i nadmudrivanju s okoštalom gradskom birokracijom. I još okoštalijim i korupiranijim holdigovim firmama čiji je glavni pokrovitelj Njegova veličina Gradonačelnik.

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
11:46 21.06.2015.

Za dvije godine su novi izbori tako da ne nasjedajte ;)

WU
wuggibiba
15:05 22.06.2015.

Mile, tvoje je vrijeme proslo. Uzmi sto si "zaradio" i idi s Bogom, ali idi..!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije