Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIMULACIJA U CENTRU GRADA

Vatrogasci ušli u HNK, ugasili požar i spasili dvoje unesrećenih: 'To je samo redovita vježba'

Zagreb: U Hrvatskom narodnom kazalištu održana vježba evakuacije i spašavanja
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/13
23.05.2024.
u 12:43

– Nema tu prevelikog stresa i uzbuđenja, posao kao posao – kazao je nakon odrađene vježbe zapovjednik Vatrogasne postrojbe Centar Kristijan Tomašek

U četvrtak ujutro ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, na Trgu Republike Hrvatske, nastala je prava strka.  Vatrogasci iz JVP Zagreb došli su do zgrade kazališta iz smjera Savske, ušli su u zgradu kroz glavni ulaz, simulirati gašenje požara i spašavanje dvoje unesrećenih gledatelja iz gledališta, te su dvoje spustili iz foajea ljestvama preko balkona.

Radilo se, naime,  o suradnji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu  s Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Zagreba u kojoj su dogovorili provođenje vježbe evakuacije i spašavanja.

FOTO: Simulacija gašenja požara: Dim sukljao iz HNK-a, građani gledali u panici

Zagreb: U Hrvatskom narodnom kazalištu održana vježba evakuacije i spašavanja
1/13

–  Ovo se odvija u sklopu redovite vježbe akcije spašavanja. S obzirom na specifičnost objekta, ovu vježbu radimo kako bi se vidjelo zajedničko djelovanje zaposlenika HNK-a i nas kao javne vatrogasne postrojbe. Cilj je da u slučaju stvarne situacije možemo što bolje djelovati te da se napravi što manja šteta i da se što bolje intervencija odradi – kazao je zapovjednik Vatrogasne postaje Centar Kristijan Tomašek o vježbi spašavanja u HNK. 

Tomašek kao vatrogasac djeluje već 20 godina, a imao je i savjete za građane kada se nađu u ovakvoj situaciji. – Požar treba zaustaviti zatvaranjem vrata i na taj način smanjujete dotok zraka. A nakon toga zovnite vatrogasce – poručio je Tomašek.

VEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije