Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SITUACIJA JE URGENTNA'

Tomašević: Prepucavanje oko plina neće nikome pomoći. Građani to još nisu osjetili, ali su u opasnosti

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević izvijestio o kadrovskim promjenama i novim potezima gradske vlasti
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
01.02.2022.
u 11:56

Predstavljena je i aplikacija "Mentalno zdravlje"

Gradonačelnik Tomislav Tomašević ispred Centra za zdravlje mladih predstavio je web aplikaciju "Mentalno zdravlje". Riječ je, kako kažu iz Grada, o važnom projektu koji će služiti kao središnje mjesto informiranja Zagrepčana o mentalnom zdravlju s obzirom na to da će ovim web-portalom na jednom mjestu biti objedinjeni svi projekti Grada i gradskih zdravstvenih ustanova u području zaštite mentalnog zdravlja, koji će na ovaj način postati vidljiviji i dostupniji za šire skupine građana. 

Na portalu su usto ujedno objedinjene stručne informacije koje će svim skupinama građana koje trebaju podršku i pomoć osigurati jednaku dostupnost službi za mentalno zdravlje i njihovih programa. Nakon predstavljanja, Tomašević je na istoj lokaciji održao i redovnu konferenciju za medije. 

– To je sjajan projekt koji ne treba puno reklamirati. Pomoć je potrebna svima za vrijeme ove epidemije i potresa. Mentalno zdravlje svima je narušeno, a mladima je najteže. Njima je oduzet dio života, teško je održavati nastavu. Ovo je ruka pomoći koju pruža Grad. Svi su iscrpljeni i na rubu snaga – kazao je.

Što se tiče poskupljenja plina, kazao je da privatni računi ovise o državi i da je u tom smislu gradska vlast u stalnom kontaktu s državom da riješi situaciju.

– Prepucavanje nikome neće pomoći. Dom u Nazorovoj državna je ustanova i tim više je razlog da Grad i država pronađu rješenje. Traži se način da se to nekako apsorbira. Situacija je urgentna, nemamo mnogo vremena. Građani to još nisu osjetili, ali su u opasnosti da budu na udaru i tu država ima mehanizme kojima to treba regulirati – kaže Tomašević. Na tržištu, dodaje, postoje različiti opskrbljivači i svi ih mogu naći. 

– Neki od poslovnih korisnika to su napravili i raskinuli ugovor s Gradskom plinarom. Pučka kuhinja doista je prioritet, nedopustivo je da ne može funkcionirati zbog krize energenata, ako dođe do toga – objasnio je. – Nije normalno da ovako velik sustav – kaže – nema riznicu i upravlja financijama na ovakvoj razini, a još jedan razlog za uvođenje jest transparentnost. 

Osim o otvorenom proračunu, osvrnuo se i na situaciju s glomaznim otpadom istaknuvši kako se čeka ishođenje završnih dozvola za drobilicu koja bi trebala, kao što je ranije najavljeno, stići do kraja mjeseca.

– Sve će se odvajati u sortirnici, očekujemo da se dio pokrije iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost. Idemo prema tome da se Jakuševec kao odlagalište zatvori – zaključuje Tomašević.

Komentara 59

LO
lonicera
12:28 01.02.2022.

Sestra Rade Borić imenovana je u Upravno vijeće muzeja suvremene umjetnosti, a sestrina kćerka u Vijeće za vrednovanje potreba u likovnoj umjetnosti. Je li to nepotizam ili on ne vrijedi za njih. I kćer odlučuje koliko će novaca dobiti muzej u čijem upravnom vijeću je njena majka.

AN
anto9
13:49 01.02.2022.

Da nije Milan Bandic kriv?

JM
juretic.milan
16:04 01.02.2022.

"Prepucavanje oko plina neće nikome pomoći." Kaže lik koji u svakom pojavljivanju pred mikrofonima optužuje sve i svakoga, samo kod sebe ne vidi problem. Naravno, niti kod svojih kamarada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije