Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nekoliko stotina građana

VIDEO Prosvjednici protiv COVID potvrda ispred Županijskog suda na Zrinjevcu viču ime Marka Franciškovića

04.12.2021.
u 17:41

- Svatko može doći kako hoće, sa ili bez plakata, s obitelji ili sam, bitno je samo da je netko prisutan - stoji u pozivu koji se širi društvenim mrežama

Na Trgu Francuske Republike u Zagrebu održao se danas novi prosvjed protiv COVID potvrda. Okupilo se nekoliko stotinab građana. 

Video: Prosvjed u Zagrebu, snima Mia Mitrović

- Mi smo prije dva tjedna jasno izrazili svoj stav na prosvjedu u Zagrebu. Idući puta može nas biti i dvostruko više. Ako netko nije shvatio, neće nam dirati djecu - poručio je jedan od govornika. 

Jedan od prisutnik se predstavio kao branitelj Darko i istaknuo je da je "nepravda učinjena cijelom čovjeku napravljena je cijelom čovječanstvu"

- Mi ne rušimo državu. Mi rušimo nepravdu koja se događa. Ja sam prvi da se ruši država za koju sam ja krvavio - poručio je Darji . 

Josip Juretić, jedan od govornika, podsjetio je da su danas masovni prosvjedi u Srbiji: -  Ako naši susjedi to mogu, zašto su Hrvati tako poslušne ovčice. Mi smo pobijedili Turke. To je povijesna činjenica, a danas pognutih glava prihvaćamo sve što nam serviraju - kazao je i najavio da je 18. prosinca dan javnog suđenja političarima. 

Na prosvjedu su uputili građane da znaju svoja prava te da nitko nema pravo znati njihove zdravstvene podatke. Uputili su ih da snimaju kad odlaze u institucije. 

Petrinjac Marko kazao je u slučaju da dođe do zakona o cijepljenju djece da oni neće dati cijepiti djecu, na što su mnogi počeli skandirati "Ne damo djecu". 

- Nakon ovog što su napravili Marku Franciškoviću i dečkima...- kazao je sudionik prosvjeda Dražen nakon čega su mnogi krenuli skandirati ime "Marko". Nastavio je da se u prosvjed ubacuju ljude koji ih vode u krivom smjeru i da to trebaju na to pripaziti. 

Nakon što je održan prosvjed na Trgu Francuske Republike, prosvjednici su krenuli prema Zrinjevcu gdje je zadnji puta viđen Marko Francišković. Prošetali su Prilazom Gjure Deželića i Iliom gdje su nakon Frankopanske promarširali i prugom te nakratko usporili tramvajski promet. 

VIDEO: Prosvjednici u Ilici, snimila Mia Mitrović

U trenutku dolaska ispred Županijskog suda na Zrinjevcu, policajac ih je upozorio da se odmaknu nakon čega su stali u dva reda. Neko vrijeme proveli su na Zrinjevcu skandirajući 'u boj, u boj' i 'Marko, Marko', a potom se razišli najavljujući novo okupljanje za iduću subotu u 15 sati na Trgu Francuske Republike. 

VIDEO: Prosvjednici stigli ispred policijske postaje na Zrinjevcu, snimila Mia Mitrović

Počeli su vikati "Marko, Marko" i "U boj, u boj". 

Video snimila Mia Mitrović

Poziv za prosvjed s početkom u 15 sati krenuo se širiti društvenim mrežama.

- Svi osjećamo određeni očaj. Moramo SVI, bili cijepljeni ili ne, stati na kraj užasu koji se ovdje događa i vidjeti kako se možemo organizirati - navodi se u pozivu na prosvjed te se naglašava kako on nije povezan s Bijelim tihim maršom koji se ranije, u više navrata, održao u Zagrebu. 

- Svatko može doći kako hoće, sa ili bez plakata, s obitelji ili sam, bitno je samo da je netko prisutan - stoji u pozivu koji se širi društvenim mrežama. 

VIDEO Policija objavila detalje: Dvojica pritvorena zbog izjava na prosvjedima i društvenim mrežama

Komentara 60

Avatar GeniKameni
GeniKameni
16:00 04.12.2021.

Kada nepravda postane zakon, otpor postaje duznost. Svaka osoba ima moralnu odgovornost i obvezu za nepostivanje nepravednih zakona. Ne dajte se dobri ljudi! Neka vide da nas ima...

DU
Deleted user
16:33 04.12.2021.

Evo Vam stanja u BiH: Ustavni sud je nakon sto je ranije donio odluku da nosenje maski nije obavezno, ponovio tu odluku i u slucaju kovid potvrda.Sud sacinjavaju 4 sudije Evropskog suda i 3 domaca clana.Sudovi u BiH su prihvatili i odstetne zahtjeve svojih gradjana protiv Republike Austrije zbog maltretiranja korona mjerama. BiH je u ozujku i travnju imala zarazeno cjelokupno stanovnistvo. Bilo je nazalost i puno smrtnih ishoda ali sada zaraze nema.Brojke su im minimalne.Nakon donosenja odluke Ustavnog suda rijec korona i omikron se i ne spominju u novinama.Premijer je izjavio da on nemoze zatvarati zdrave ljude koji treba da rade jer su oni siromasna zemlja.Znaci ovo moze i zakonski rijesiti.

MG
milerazbojnik@gmail.com
10:13 05.12.2021.

pročitah mnoge komentare , i zaključih mnogi komentari su na račun ljudi da ih se isprovocira pa da bubnu kakvu splačku a da ih administrator oplete i ban im lupi izgleda da peta kolona i plačenici nekog dobar posao odrađujuuju viđeno več i prije ili kako li sam ja večunazad desetak godina znao reči stoka sitnih zubi je plačena da narod provocira pa sad zbilja imate zašto da me banete ili isključite a ti narode obični ne sekiraj se svke sile za svog vremena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije