Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt 'Vrtovi u vrtićima Zagreba'

Uz igru, mi u vrtiću uzgajamo povrće te hranimo koke i patke

Vrtovi u vrtićima Grada Zagreba
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
15.11.2018.
u 08:50

Sva djeca, kaže ravnateljica vrtića u Bukovcu, zaista pripremaju svoje juhe i sokove od koprive, sade rajčicu, krumpir, mrkvu, grašak i salatu

Kopaju, sade, plijeve, zalijevaju i prevrću zemlju, hrane kokoši, beru jabuke i iskopavaju krumpir. Zvuči kao da ove poslove obavlja skupina radnika na polju, no sve to, a i mnogo više, zapravo rade djeca od kojih najmlađe ima četiri, a najstarije samo šest godina.

Ovi mali poljoprivrednici pohađaju zagrebačke dječje vrtiće “Bukovac”, “Markuševec”, “Radost” i “Savica”, a jučer su priredbom u Gradu mladih proslavili godinu dana projekta s kojim je sve započelo, “Vrtovi u vrtićima grada Zagreba”.

Igrokaz o repi

Tako su djeca iz Dječjeg vrtića “Bukovac” veselom pjesmom “Ja posijah repu” publici objasnila kako se sije, zalijeva i kasnije vuče repa iz zemlje, dok su đaci Dječjeg vrtića “Markuševec”, pak, izvela igrokaz kojim su prisutne naučili kako se bere kopriva, kao i na koje se sve načine može pripremiti. Polaznici vrtića “Radost” i “Savica” recitirali su pjesmice o prirodi.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL

– Može biti juha, a može se piti kao sok ili čaj – objasnio je publici petogodišnji Lovro.

A sva djeca, kaže ravnateljica vrtića u Bukovcu, zaista pripremaju svoje juhe i sokove od koprive, sade rajčicu, krumpir, mrkvu, grašak i salatu.

Uz domaću perad i mače

Djeca se također brinu i za održavanje staklenika i kompostarnika, a uzgajaju i domaće životinje.

– Naš vrtić ima kokoši, guske i patke. Mi ih jako volimo i svaki dan ih hranimo - jedva je dočekala da doda šestogodišnja Eva, koja priznaje da su nedavno dobili i malo mače.

Inače, projekt “Vrtovi u vrtićima grada Zagreba” nastao je s ciljem da djeca od najranije dobi upoznaju zemlju i njezine plodove.

Pogledajte video rekonstrukcije zagrebačkog rotora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije