Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNIJA NOVA U SESVETSKOM KRALJEVCU

Ušli smo u skladište gdje se odlaže glomazni otpad: 'Nadamo se pomoći da se grad barem malo očisti'

Unija Nova
Foto: Screenshot
1/4
20.08.2021.
u 10:42

Prostor koji imamo želimo imati čist i nama na uporabu, a ne kao skladište. Nismo odlagalište otpada, nego poduzeće koje gospodari otpadom, navela je direktorica općih poslova Unije Nove

Idućih otprilike 70 dana glomazni će se otpad odlagati u Sesvetskom Kraljevcu u skladištu Unije Nove. Brojne je stanovnike tog područja to zabrinulo jer ne žele dodatno zagađenje, no direktorica općih poslova Unije Nove Valentina Keblar navodi kako će sve biti po zakonu te da građani ne moraju brinuti. Kako kaže, njihova tvrtka već se 60 godina sustavno bavi gospodarenjem neopasnim otpadom, svim njegovim vrstama.

– Nama je izuzetno drago što je došlo do toga jer nas, kao stanovnike Grada Zagreba, boli kad nam dođu prijatelji iz inozemstva i onda vide skladišta otpada po gradu, a mi ne znamo objasniti zašto je tome tako. Nadamo se da ćemo pomoći da se grad barem malo očisti – kazala je te pojasnila kako će se otpad kod njih odlagati možda i kraće od 75 dana.

– Čistoća je u postupku dobivanja dozvole, ne vjerujemo da će trebati dva mjeseca, nego da će to biti brže riješeno. Nabavili su već drobilicu. Ova količina otpada koja dolazi sustavno će se i odvoziti. Neće biti takva količina kontinuirano na našoj lokaciji, ali i ono što bude neće prelaziti dopuštenu količinu – objasnila je. 

– Prostor koji imamo želimo imati čist i nama na uporabu, a ne kao skladište. Nismo odlagalište otpada, nego poduzeće koje gospodari otpadom – navela je. Otpad, kaže, neće biti skladišten u zatvorenom prostoru poput hangara. 

– Ovo je ograđen prostor, kontroliran videonadzorom. U blizini nam se nalazi hidrantska mreža da možemo biti spremni, kazala je.  

Slažu se sa stanovnicima Sesvetskog Kraljevca koji ne žele da se njihovo područje dodatno zagadi

– Ni mi to ne želimo, ovo je naš prostor. Mi tu želimo živjeti i raditi. Ono što možemo reći da ih umirimo jest da je ova lokacija kontrolirana, ima kompletno betonirano područje – ustvrdila je. 

Otvorilo se i pitanje na koji je način Unija Nova napravila dogovor s Gradom. Naime, mnogi su ih prozivali kako je prvo napravljena ponuda, a tek onda zahtjev za javnu nabavu. Keblar naglašava da se tu ne radi o dogovoru, nego o postupku javne nabave

VIDEO Kamion Čistoće dolazi na odvoz u skladište Unije Nove

– Mi smo se javili na pozivni natječaj. Što je bilo prije, to treba pitati kolege u Holdingu – tvrdi te dodaje: – Takve huškačke načine komunikacije samo služe da naprave nepotrebnu famu. Nismo svi u otpadu isti. Premda nitko od nas ne zna gospodina Tomaševića, dajmo čovjeku priliku da nešto napravi bez toga da ga objesimo za 20 dana – kazala je dodajući kako se bave svojim poslom, a ne konkurencijom te zbog toga ne zna sa sigurnošću koliko je tvrtki moglo obaviti isti posao. 

– Vjerujem da nema puno tvrtki koje to mogu odraditi, malo je nas koji radimo sukladno zakonu. Radimo kako treba i trudimo se zadržati pozitivnu sliku – zaključila je. 

Komentara 39

Avatar Baba Vanga
Baba Vanga
11:08 20.08.2021.

Senf je dobil glasove da bude drugačiji od Banditosa. Krenuo je žestoko mimo pravila uz poluinteligentna objašnjenja. A drugovi udrugari koji sjede po raznim udrugama po gradu na gradskom proračunu, paraziti naravno imaju posla po forumima braniti neobranjivo

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
11:43 20.08.2021.

Ovom drzavom vladaju nesposobni birokrati , bez obzira na stranku i ideologiju , a vrhunac svega su ovi teoreticari i aktivisti , bez dana radnog staza u realnom sektoru i bez osjecaja i znanja za organizaciju upravljanje i gospodarenje biloo cime a kamoli gradom koji je 40 % BDP Hrvatske, uskoro cemo biti prazna zemlja Afganistanskih izbjeglica , najsiromasniji kutak EU , Zagreb ce ovi lgbt aktivisti unistit moralno i materijalno i dovest ga na razinu Detroita i Chicagha

JO
JosefKa
11:50 20.08.2021.

Otkako su ovi"rjesavaci problema" preuzeli grad od kriminalca Bandica- grad je sve prljaviji i prljaviji. Sram me pogledati pokraj ceste. Sram me s kim zivim u gradu da toliko smeca razbacuju po zelenim povrsinama, sram me kad se sjetim koliko stranaca prolazi ovuda u turistickoj sezoni. Sram me kad pogledam rusevine u centru. Ni suta jos nije pokupljena s plocnika!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije