Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Martina Bakić:

Uselit ću se u novi dom i prije nego što ga namjestim

Martina Bakić
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
13.12.2018.
u 09:28

Dobitnica u nagradnoj igri Večernjega lista preuzela ključeve

Od uzbuđenja nije mogla spavati cijelu noć. Nadobudno je, kaže, legla ranije, no okretala se u krevetu razmišljajući o danu kad će ući u svoj novi stan. Iako još nenamješten, Martina Bakić jasno je vidjela kako će izgledati njezin budući dom kad ga uredi.

Čim se njime prošetala, počela je govoriti: “Ovdje bi mogao biti ormarić, tu će biti sofa, ovako ćemo pregraditi da bi se dobila još jedna soba...” Puna ideja bila je ova 40-godišnjakinja koja je u nagradnoj igri Večernjeg lista, najvećoj u Hrvatskoj, osvojila stan od 40 kvadrata u novozagrebačkom naselju Podbrežju. Njezinu je omotnicu s kuponima u studiju Večernjaka izvukao gradonačelnik Milan Bandić, a ključ su joj jučer uručile njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević, predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban te predsjednica uprave Večernjeg lista i direktorica Styrije za Hrvatsku Andrea Borošić.

Pogledajte video: Uručenje ključeva stana u Podbrežju Martini Bakić

Vrijedan 436.838 kuna

Stan vrijedan 436.838 kuna ima energetski certifikat B razreda, zbog čega će režije u njemu biti od 20 do 50 posto niže. Obilježje mu je tzv. open-space koncept uređenja, kojim su dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja povezani u skladnu cjelinu, a opremljen je lamel-parketima od hrasta visoke kvalitete, keramičkim pločicama za lakše održavanje, specijalnom PVC stolarijom s low-e premazom unutarnjeg stakla koji funkcionira kao “toplinsko zrcalo” i reflektira toplinu, modernim cijevnim radijatorom koji je pogodan i za sušenje odjeće... U zgradi u kojoj se nalazi trenutačno se rade završni detalji.

– Za sada je 15 stanova dobilo stanare, 70 ih je prodano, a imamo i 40 zainteresiranih za kupnju koji su se već zabilježili na listu za prodaju. U petak ponovno otvaramo natječaj pa će se i drugi moći prijaviti – kazao je Željko Horvat, direktor Zagrebačke stanogradnje, gradske tvrtke koja gradi Podbrežje.

Procjenjuju da će preostale stanove, njih 177, dodao je, prodati do Uskrsa sljedeće godine. Od četiri zgrade, odnosno 608 stanova, prodano ih je 80 posto. Naselje bi se sa svim popratnim sadržajima trebalo sagraditi u roku od tri do četiri godine, a već iduće počet će radovi na školi i prvom od dva predviđena vrtića.

– Škola i vrtić u procesu su projektiranja. Ovo je drugo naselje u gradu podignuto po zagrebačkom modelu stanogradnje. Uz stanove, a kad se naselje kompletira bit će ih ukupno 1800 u 11 zgrada, sagradit će se i svi društveni sadržaji koji su potrebni za kvalitetan život – kazala je Jelena Pavičić Vukičević, dok je Ana Stojić Deban dodala da im je cilj time privući mlade obitelji.

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)

Za nekoliko godina trebao bi u Podbrežju niknuti i poslovni toranj od 35 katova, bazenski kompleks, kulturni centar, sportska dvorana, još dječjih igrališta... Cijeli niz sadržaja za rekreaciju također je nadohvat ruke; na trčanje se može na savski nasip ili oko jezera Bundek, za jahanje je u blizini hipodrom, na Zagrebački velesajam može se na klizanje, a u nedalekom Laništu smještena je i Arena.

Pri izradi koncepta naselja razmišljalo se i o prometnoj povezanosti pa su u suradnji s Hrvatskim željeznicama dogovorili i premještanje stanice iz Svete Klare u Podbrežje, a nedavno su uspostavili i redovnu ZET-ovu autobusnu liniju.

– Pregledala sam već raspored vožnji i raspitala se o načinima prijevoza. Imala sam namjeru prvo stan namjestiti, a onda se useliti, ali sve mi se čini da ću ući u njega i prije nego što bude kompletno uređen. Previše sam nestrpljiva da čekam – uzbuđena je bila Martina, koju su došli podržati i roditelji te prijateljica.

Vjerna omiljenim novinama

Prije nego što je njezina omotnica izvučena iz kutije u kojoj ih je bilo čak 15.000, koliko ih je stiglo na adresu Večernjega lista, razmišljala je o dizanju kredita da bi si riješila stambeno pitanje, tako da je vrijedna nagrada stigla kao naručena.

– Još mi je sve ovo kao san, bajka, nešto što se događa jednom u životu. Tek kad sam ušla u stan, postala sam svjesna da više ne moram biti podstanar – istaknula je Martina Bakić.

Večernji list u njezinoj se kući čita oduvijek, uz njega je i odrasla te je od roditelja naslijedila tradiciju kupovanja omiljenih novina. Kad je vidjela da se priprema nagradna igra, odlučila je okušati sreću, a kupone je poslala čim ih je skupila 17, i to iz pošte na Glavnom kolodvoru. Po jedan nagradni kupon u nagradnoj igri “Uz Večernji do stana!” izlazio je uzastopno svakog dana puna tri tjedna, a čitatelji su propušteni kupon mogli nadoknaditi i jokerima.

Ključne riječi

Komentara 1

DO
doktorica
21:58 13.12.2018.

kojim su dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja povezani u skladnu cjelinu......dobro da nije još i spavaća i kupaonica,pa kad se kuha bažul neka sve miriše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije