Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lucija, sandi i sonja

VIDEO Policajci koji su porodili ženu: Uočili smo da je puknuo vodenjak, znali smo da su trudovi pravi

Zagreb: Policijski službenici koji su porodili trudnicu
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/12
20.02.2023.
u 18:03

S kolegicom Lucijom Kolega vozio se Savskom kada su uočili muškarca kako im maše gestikulirajući da treba pomoć. - Govorio je samo: "Susjeda mi se porađa!" Brzo smo ušli u dvorište, zatekli ju na vratima stana, uočio sam da je puknuo vodenjak i po njezinim jaucima i bolovima sam znao da je porod počeo i da su trudovi pravi - govori policajac Sandi Kraljić.

Njihov posao je takav - nikada ne znaju što nosi dan, a što nosi noć i obrnuto. Ipak, uz puno treninga svakodnevno se spremaju za brojne izazove, ali Sandi, Lucija i Sonja niti u jednom priručniku pa ni u najluđim snovima nisu mogli predvidjeti ono što će im se dogoditi tijekom dežurstva ove nedjelje kada su tijekom redovne ophodnje na svijet donijeli djevojčicu, porodivši ženu u stanu na zagrebačkoj Savskoj cesti.

Dan poslije i dalje 's knedlom u grlu', ali s osmijehom od uha do uha i u dobrom raspoloženju dočekali su nas u svojoj matičnoj policijskoj upravi u Zagrebu.

>> Pogledajte video:

'Susjeda mi se porađa!'

- Emocije koje smo doživjeli u nedjelju mislim da će ostati još dugo u nama, a u sjećanju će nam svima taj događaj ostati zauvijek. Radim 12 godina u policiji i nikada mi se nije dogodila ovakva intervencija. Da mi je netko prije Policijske akademije ili za vrijeme školovanja rekao da ću doći u takvu situaciju ne bih mu vjerovao - prisjeća se Sandi Kraljić, policijski službenik VIII. policijske postaje.

S kolegicom Lucijom Kolega vozio se Savskom kada su uočili muškarca kako im maše gestikulirajući da treba pomoć.

20.02.2023., Zagreb - Policijska ophodnju koja je jucer za vrijeme smjene porodila zenu u Zagrebu. Sandi Kraljic, Sonja Jovanovic Juric i Lucija Kolega. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

- Govorio je samo: "Susjeda mi se porađa!" Brzo smo ušli u dvorište, zatekli ju na vratima stana, uočio sam da je puknuo vodenjak i po njezinim jaucima i bolovima sam znao da je porod počeo i da su trudovi pravi - govori.

Pridružila im se tada i kolegica Sonja Jovanović Jurić iz druge patrole, a čim je vidio kako izgleda trudnica Sandi je shvatio da nema vremena za čekanje hitne ili odlazak u bolnicu.

- Kolegice su cijelo vrijeme pomagale i bile na vezi s našim Operativnim centrom koji je poslao Hitnu pomoć. U međuvremenu smo unijeli ženu na kauč i sve je, Bogu hvala, dobro prošlo, već nakon trećeg truda curica je bila u mojim rukama - dodaje.

Iako se sve odvilo u desetak minuta, mladi policijski službenici složno nam tvrde: 'Nama je vrijeme stalo'.

Već večeras natrag na posao

- Otac sam trojice sinova koje volim više nego sebe i triput sam bio na porodu sa suprugom, ali što se tiče osjećaja i iskustva nije isto kad si ti pored supruge ili kad si ti u centru događaja na koljenima - priča nam Sandi kojeg je sve sustiglo kada ga je mala, tek rođena curica primila za prst nakon što joj je instinktivno odmotao pupčanu vrpcu. Dijete je progledalo i zaplakalo i tada je, kaže, znao da je sve prošlo.

20.02.2023., Zagreb - Troje policajaca porodilo je zenu. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Iako su svi troje bili u šoku nisu to pokazivali, a odmah po završetku poroda liječnica i tim Hitne odveli su mladu obitelj u bolnicu iz koje se Sandiju javio otac djevojčice i potvrdio je kako je sve u najboljem redu.

- Nadam se da ćemo ostati još dugo u kontaktu, a mi već idemo u sljedeću noćnu smjenu i tko zna što nas čeka - zaključuje Sandi dok s kolegicama odlazi prema policijskoj Škodi kojom će i večeras patrolirati gradom, a zbog čega će, ne sumnjamo brojni Zagrepčani spavati mirnije.

Komentara 5

LI
liliZG
19:28 20.02.2023.

konačno neka lijepa i optimistična vijest.

MA
marta22
20:45 20.02.2023.

Bravo, ljudi! Svaka čast!

Avatar Tombstone
Tombstone
20:33 20.02.2023.

Svaka im cast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije