Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozivka

Umirovljenici prijavili župana Kožića zbog krivotvorenja isprava

\'12.04.2011., Zagreb -  Zracna luka Zagreb, nove mjere poticaja za organizirani zracni, autobusni i zeljeznicki promet, rezultirale su potpisivanjem ugovora s Air Berlinom i Croatia Airlinesom te min
Marko Prpić/Pixsell
21.06.2011.
u 20:00

Prozvani zagrebački župan optužbe za namještanje mjesta direktora Uprave županijskih cesta nazvao je lažima, kao i direktor Mikulčić.

Čelnici Stranke umirovljenika prijavili su Državnom odvjetništvu Stjepana Kožića (HSS) župana Zagrebačke županije i njegove suradnike zbog, kažu, krivotvorenja službenih isprava. Kako su rekli na konferenciji za novinare u ponedjeljak, Lazar Grujić i Milivoj Špika iz Stranke umirovljenika, Kožića i suradnike prijavili su da su krivotvorili službene isprave ne bi li za ravnatelja Uprave županijskih cesta (ŽUC) imenovali velikogoričkog HSS-ovca Ivana Mikulčića.

90 milijuna kuna

Gruić, naime, ističe da je kao predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a tražio da se imenuje drugi kandidat koji je imao prednost pri zapošljavanju kao nezaposleni branitelj.

– Bilo je pritisaka i prijetnji, no nisam pristao da donesem nezakonitu odluku – kaže Grujić. Špika (SU) pak dodaje da se razlog forsiranja imenovanja Mikulčića na ovo mjesto krije u činjenici da on na taj način može utjecati na dodjeljivanje unosnih poslova gradnje i održavanja prometnica. ŽUC, navode, raspolaže s oko 90 milijuna kuna godišnje, od kojih oko 80 posto daje tvrtki Županijske ceste za izvođenje radova. Prozvani direktor Mikulčić opovrgava tvrdnje umirovljenika.

"Nije prekršen zakon"

– Javio sam se na natječaj nakon intervjua za to radno mjesto. Zaključili su da sam ja kvalitetniji kandidat. Moj protukandidat uložio je žalbu, to je odbijeno, a i drugostupanjska komisija Državnog inspektorata također je tu žalbu odbila. Kod mene su bili i iz Uskoka i kad sam im dao to rješenje žalbe shvatio sam da je i njima sve jasno – ispričao je Mikulčić. Zagrebački župan, Stjepan Kožića, za prijavu je doznao od novinara.

– Šire se laži. Nadležna tijela svojim rješenjima utvrdila su da imenovanjem nije prekršen Zakon o braniteljima – rekao je župan.

Komentara 1

VI
vilica
09:32 22.06.2011.

ma ne bi on

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije