Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na parkiralištu MUP-a

Udruga RODA organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica

pregled autosjedalica
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
09.04.2015.
u 08:43

Pregled organiziraju u nedjelju od 10 do 12 sati na parkiralištu MUP-a u Heinzelovoj ulici 98 u Zagrebu

U nedjelju, 12. travnja 2015. od 10 do 12 sati na parkiralištu MUP-a u Heinzelovoj ulici 98 u Zagrebu udruga Roditelji u akciji – RODA organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica, priopćili su iz Udruge.

Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru za do 70%, a rizik ozbiljne ozljede za do više od 90%, no samo ako se pravilno koriste. Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10% do 20%, a to je brojka koju volonterke i volonteri RODE ovakvim pregledima nastoje povećati, objašnjavaju.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, RODA moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice te da svakako dovedu i svoje dijete. Osim samog pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice, navodi udruga RODA u priopćenju. 

>> Udruga RODA pokazala pravilno korištenje autosjedalica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije