Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prometne gužva

U Zagrebu su tijekom ovoga tjedna radovi na cesti na čak 10 lokacija istovremeno, donosimo popis

Prometni kolaps u Zagrebu zbog radova na Jadranskom mostu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
21.02.2024.
u 07:00

Na raskrižju Vukovarske i Ulice Hrvatske bratske zajednice postavljaju nove pametne semafore, do subote će biti otežan promet i na Selskoj, a zbog probijanja Branimirove bolje je voziti obilazno sve do 11. ožujka...evo gdje se još kopa

Koje je najbrže prijevozno sredstvo u Zagrebu? Cipelcug! Nije pitanje na "Milijunašu", već odgovor na učestale prometne gužve koje su ovoga tjedna još intenzivnije jer je u tijeku drugi dio zimskih školskih praznika pa su gradske službe to razdoblje iskoristile za radove na cestama. Trenutačno se kopa na čak deset lokacija u metropoli, a donosimo i popis kako biste sačuvali živce u jutarnjim i popodnevnim špicama.

1. Tako će još sutra i prekosutra od 9 do 14 sati policija i prometni redari regulirati promet kod Lisinskog, jer se na raskrižju Vukovarske i Ulice Hrvatske bratske zajednice postavljaju novi pametni semafori, koji će se priključiti na Centar za upravljanje prometom.

2. Zbog hitne sanacije oštećenog kolnika i komunalnih instalacija do subote u 15 sati bit će otežan promet Selskom na dijelu od Zagrebačke avenije do Krapinske ceste. Radovi se odvijaju u fazama, odnosno zatvara se dio po dio kolnika.

3. Zbog gradnje kružnog toka do 4. ožujka pak bit će zatvoreno raskrižje Jarunske i Ulice Augusta Piazze, a vozači u međuvremenu mogu obilazno preko Horvaćanske i Hrgovića.

4. Teško se prolazi i centrom grada jer se do subote na Langovu trgu instaliraju podzemni spremnici za otpad pa je kolnik na tom dijelu sužen.

POVEZANI ČLANCI:

5. Do subote će se teže voziti i Harambašićevom na dijelu od Maksimirske do Štoosove, a razlog su radovi na cjevovodu zbog kojih će biti onemogućeno prometovanje u smjeru sjever – jug.

6. A na istoku metropole veći su i dulji zastoji zbog kopanja na raskrižju Branimirove i Zagrebačke u Sesvetama. Zbog dovršetka prve faze probijanja Branimirove raskrižje će djelomično zatvoreno biti do 11. ožujka. Promet se odvija suženim trakovima te iz Zagrebačke nije moguće skrenuti na Branimirovu, a iz Branimirove se ne može lijevo na Zagrebačku.

7, 8 i 9. Do 14. ožujka uređuje se nogostup u Kašini, a do ovoga petka u Ulici Ljudevita Posavskog u Sesvetama pa su i ondje moguće poteškoće. Naposljetku, do 1. ožujka uređuje se i dio Ulice Đure Popovića.

10. Raskrižjem Ulice Republike Austrije/Hanuševa/Jagićeva bit će otežan promet  do utorka 5. ožujka do 04.00 sata, zbog sanacije tramvajske skretnice nakon iskliznuća tramvaja jučer ujutro.

VIDEO Tramvaj iskočio iz tračnica kraj Zapadnog kolodvora, na terenu i dizalica

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije