Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
planovi za skijanje u centru 2018.

U Tomićevu će početnici, a Mesnička je za slalomaše

12.01.2017., Zagreb - Djeca uzivaju u skijanju na skijaskoj stazi u Bakacevoj.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Željko Lukunić/PIXSELL
17.01.2017.
u 17:55

Staza u Radićevoj za Advent 2018. Bandićeva je ideja, ali Zagrepčani ih imaju još

Potpuno luda, a opet tako genijalna ideja – opisuju tako Zagrepčani skijašku stazu usred grada, a za sljedeću godinu puni su novih ideja. Radićeva “jer je duža”, Tomićeva “jer uspinjača može glumiti vučnicu te je kratka, taman za početnike” i Mesnička “jer je idealna za slalom” prijedlozi su za 2018., a može opet i Bakačeva, kažu neki, iako, kako je objasnila umirovljenica Stana Marić, “Bogu pod prozorom ne treba raditi spektakle”.

“Glancanje” nakon ekshibicija

– Neću vam reći da će staza ponovno biti ovdje, ali bit će duža – zagonetno je ovog vikenda, na zatvaranju staze kod glavnog gradskog trga, rekao gradonačelnik Milan Bandić, pa tako donekle i potvrdio da bi za zasnježenje na red trebala doći Radićeva. Na naš upit o tome planira li se da se baš tom, nedavno rekonstruiranom ulicom “pusti skija”, iz Grada nam jučer nisu odgovorili, dijelom vjerojatno jer “novinu”, kako je rekao prvi čovjek grada za vikend, još ne žele otkrivati, a dijelom i jer ne mogu znati hoće li baš Bandić, nakon izborne godine, biti taj koji će odlučivati o snježnim radostima u gradu. Bilo kako bilo, jučer, dok se još Bakačeva “glancala” nakon što joj je oduzet bijeli pokrivač, zbrajalo se i koliko je ekshibicija u centru koštala.

– Nemamo li mi pametnije stvari na koje bismo trošili novac – zapitala je Zorana Grabarić, dok je Marko Tomić, koji se, kaže, dobro informirao, objasnio kako je cijena staze iz proračuna Snježne kraljice te se dodatno nije plaćala.

Kroz prozor na tobogan

Baš tako, zaključili su Zagrepčani, trebalo bi se skijanje u centru financirati i sljedeće godine.

– Pa nećemo tražiti snijeg po Sljemenu, kad nam ga otamo mogu dovesti pred katedralu. Još samo da nam ljeti dovezu slane vode na Markov trg, nećemo morati ni na more – obrazložio je svoju ideju Slaven Tandarić, a kao skijašku stazu za sljedeću godinu odabrao Radićevu. Pik na nju ima većina, ali tamošnji stanari nisu baš sigurni da je najbolje rješenje.

– Sve će biti blokirano, kao što je bilo i na ljeto kad se obnavljala. Ne treba nam to opet – kažu u Radićevoj, pa dodaju, ako se to dogodi, s prozora će spustiti tobogane pa svojim poslom krenuti na skijama. 

Komentara 17

PP
puf-pant
18:50 17.01.2017.

kakvo skijaliste u gradu..???ovo je bilo ok i dosta vise. pa imamo sljeme, nek zavrsi zicaru radije. nije centar za skijaliste..skijanje po radicevoj, pa on je stvarno puko ko kokica.

Avatar links
links
08:40 18.01.2017.

a u Mesničkoj? tko će tamo skijati?

DU
Deleted user
07:23 18.01.2017.

Otamo .... kad nam ga otamo mogu dovesti ... Šobak, o'tele naše si nam se ti dotepla u Zagreb

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije