Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POS gradnja

U Svetoj Klari zasad prodano 60 od 332 stanova

Autor
Sandra Golemac
08.08.2014.
u 11:00

Radnici su tamo od jutra do večeri, što smeta stanarima pa jedva čekaju dovršetak gradnje

Nakon četiri godine pauze u poticanoj stanogradnji, lani je počela gradnja 332 POS-ova stana, 12 poslovnih prostora i 418 parkirališnih mjesta u naselju Sveta Klara. Investicija je vrijedna više od 26 milijuna eura, a cijene stanova su 1100 eura po četvornom metru. Radnici su od jutra do večeri na gradilištu, a do danas je sagrađeno oko 30 posto tog stambeno-poslovnog kompleksa.

Još godinu dana

Prema informacijama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), do sada su prodali ukupno 60 stanova, a završetak gradnje očekuje se u kolovozu iduće godine. Dovršetku radova raduju se najviše stanari okolnih kuća.

– Radio sam kao konobar i stalno bio među ljudima, u gužvi, tako da me uvijek radovao dolazak doma gdje je mir i tišina. Ovdje je bio pravi zen. Takav mir, čini se, više neću imati – istaknuo je tridesetogodišnji Marko Blagec te dodao kako mu se sviđa koncept POS-ove gradnje, ali ne tik do njegove kuće. S njime se slaže i vlasnica obližnjeg restorana Marija Lešić.

– Otkad je počela gradnja, smanjio mi se promet jer je velika prašina i buka i gosti se bune. No, taj je kompleks odlično zamišljen i radujem se dovršetku gradnje. Bit će to pravi mali grad. A i više posjetitelja kod mene – kazala je M. Lešić.

Nudit će se i u najam

Dok neki susjedi ističu kako im smeta što je kompleks preblizu njihovih kuća i da prozori stanova gledaju direktno u njihove spavaće sobe, drugima je to sasvim u redu.

– Ovdje sam više od 50 godina. Neka malo živosti dođe u naše naselje. Ništa mi to neće smetati. Drago mi je što će građani moći za povoljniju cijenu kupiti stanove – poručila je Anka Lukić.

U Klari su, naime, ostala još 272 slobodna stana za kupnju, a prije više od tjedan dana na Sajmišnoj cesti u Zapruđu postavljen je kamen temeljac za novih 519 POS-ovih stanova koji će koštati 1035 eura po četvornome metru.

– Prema najavi za Zapruđe i u Svetoj Klari, dio stanova koji će se sagraditi bit će isključen iz prodaje i ponudit će se u najam – kazala je Tamara Marić, pomoćnica direktora APN-a.

Najam će biti na tri godine i građani koji se odluče na to imat će prednost u kupnji nekretnine. POS je, naime, pokrenut kako bi se građanima omogućilo rješavanje stambenog pitanja po povoljnijim uvjetima od tržišnih. Za Klaru se javilo čak 1577 osoba koje žele kupiti povoljniji stan, a među njima je najviše samaca i tročlanih obitelji. POS-ovi stanovi, osim ovih u gradnji, nalaze se još u Sopnici Jelkovcu, Vrbanima, Malešnici i Španskom.

>>U Zapruđu stanovi za 1035 eura po kvadratu

Komentara 4

Avatar Melankolija
Melankolija
13:34 08.08.2014.

Javite kad cijena dodje na 600 eura.

DU
Deleted user
13:09 08.08.2014.

po toj cijeni mi se to i ne cini nesto povoljno to je realna trzisna cijena.....sto se tu potice osim vjerojatno rodjacke firme nekog politicara i punjenja necijih djepova?? ako se radi o sufinanciranju od strane poreznih obveznika to moraa biti u rangu 700-800 eur.

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
17:54 08.08.2014.

Preracunajte to u našu staru hrvatsku valutu DM i to iznosi 2200. A sami znate kakvi su se stanovi mogli kupiti za te novce u to vrijeme i na kojim lokacijama. Prema tome nema tu ni govora o nekakvim povoljnim cijenama. Ljudi, škola u Klari Vam je prenatrpana. Nije blizu POS stanova. Nema ni vrtića. A nije bolja ni ova nova lokacija na Sajmišnoj cesti pored Getro-a i Plodina što se tiče škole i vrtića. Savjet, nemojte se zaletavati, dobro razmotrite sve aspekte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije