Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na mjestu baseball igrališta

U Središću zabranili parkiranje zbog gradnje škole

10.09.2017.
u 10:40

Američka škola počinje se graditi idući tjedan, a investitori su objasnili da je parkiralište u Bušićevoj u njihovu vlasništvu

Gradnja međunarodne američke škole na uglu Ulice Savezne Republike Njemačke i Ulice Damira Tomljanovića Gavrana počinje u utorak 12. rujna.

Obavijest je u Središću postavio izvođač Teh-gradnja, a ujedno su upozorili stanovnike tog kvarta da će parkiranje biti zabranjeno u Ulici Brune Bušića, uza zapadnu stranu gradilišta. Parkiralište se, dodaju, nalazi unutar katastarske čestice u vlasništvu naručitelja radova, odnosno Američke međunarodne škole u Zagrebu, stoga se ondje neće smjeti parkirati već od ponedjeljka. Gradnja američke škole koju će pohađati 400 djece prva je od tri faze projekta Odgojno-obrazovnog kompleksa Središće.

Uz američku, u budućnosti bi se ondje trebala graditi i osnovna škola za djecu Središća te vrtić. Kompleks će se graditi prema ideji međunarodne ekipe arhitekata – David A. Croteau, Jenni Katajamäki, Vedran Pedišić i Erick Velasco Farrera. 

Komentara 10

DU
Deleted user
13:43 10.09.2017.

To je naprosto vrhunski bezobrazluk! Ta škola nije trebala biti u tim gabaritima i gotovo. Građani nisu dobili alternativu za oduzeti parking. To samo pokazuje u čijoj je službi ta ekipa oko Bandića. Najvažnija im je ljubav prema građevinarima. A eto HDZ se pobrinuo da Milan svoju ljubav ostvari. Više ni neizglasavanje proračuna, ne znači izbore za gradonačelnika. Središće će u vremenu koje dolazi biti presječeno cestom po sredini i dalje devastirano. A američka škola? Amerikanci neće dijeliti taj prostor s nikim. Takva je sigurnosna politika, tako da su ove priče o nekom vrtiću i državnoj školi, samo priče. A Milan? Nažalost po nas, on će i dalje biti to što je. Osim ako državno odvjetništvo nešto ne upeca.

DU
Deleted user
11:03 10.09.2017.

Kad bandić prodaje nitko nema pravo išta reći. Radi šta hoće i nije ga briga apsolutno za nikoga. Sve se određuje bez ikakvih mogućnosti dijaloga i primjedbi građana kojima će se drastično promijeniti uvijeti života. Toliko primitivnosti i zaostalosti u u vođenju grada nikada nije prije viđeno. Prejadno za sve nas koji to trpimo.

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
21:31 11.09.2017.

Sad baš da im nužno treba tih 13,50m širine parkirališta koje je na njihovoj čestici ne vjerujem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije