Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupštinari videolinkom

U šlafroku iz dnevne sobe - o gradskim problemima

Screenshot
29.04.2020.
u 16:30

Doznalo se i da će pregled oštećenih zgrada potresom trajati do 10. svibnja

U ljubičastom šlafroku, a na sastanku – ostala je doma Ljerka Mintas Hodak i upravo u ovakvom izdanju odradila sjednicu svog skupštinskog Odbora za statut, poslovnik i propise. Radna tijela ususret zagrebačkoj Skupštini održavaju se telekonferencijama, odnosno preko Hangouts Meeta, a nikad dosad nisu bila toliko istovremeno konstruktivna i zabavna. Kućna atmosfera vlada jer se samo predsjednik odbora nalazi u Ćirilometodskoj 5, a ostali se uglavnom javljaju sa svojih terasa, iz dnevnih soba i kuhinja, što rasprave čini poprilično opuštenima.

Ma nemam pojma tko je taj...

– Evo, Mirek, može, sad si ti na redu. Ne bi bilo dobro da nam sad netko ne može govoriti jer prilike više neće biti s obzirom na to da je Skupština elektronička – riječ je jučer ovako Miroslavu Polovancu dao predsjednik Odbora za zaštitu okoliša Nenad Matić, koji je čitavo vrijeme videokonferencije bio potpisan s Marin Rakuljić. Nije to sam primijetio, već su mu ga pogrešan potpis upozorili kolege.

– Kako, tko? Ma nemam pojma tko je taj, tehnika je u pitanju, problem – riješio je stvar Matić, koji je, baš kao i svi koji su se željeli priključiti razgovoru, za pristup morao upisati šifru koju je dobio od skupštinske Stručne službe, kao i svoje ime. Nije on jučer bio jedini kojeg je mučila tehnika.

– Molim onoga tko se uključio telefonom da se predstavi – kad se na ekranu pojavio samo broj sa zagrebačkim pozivnim, zamolio je identifikaciju predsjednik Odbora za mjesnu samoupravu Saša Molan.

Marica Dusper s druge strane, iz Holdinga – predstavila se članica uprave tog komunalnog diva pa objasnila da se ne može spojiti internetom jer joj veza stalno prekida. “Udomila” ju je na kraju Tatjana Operta, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo.

– Evo me – javila se Marica Dusper naposljetku na ekranu uz Tatjanu Opertu, koja je baš u tom trenutku objašnjavala skupštinarima kako će se detaljan pregled zgrada nakon potresa obavljati sve do 10. svibnja. Što će biti s javnim prijevozom, odnosno tramvajima, zanimalo je SDP-ova Sašu Molana. Odgovorio mu je zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje Mladen Tomac, kojemu kamera nije radila pa se licem uključiti u sastanak nije mogao, ali s mikrofonom je, nasreću, sve bilo u redu.

Umjesto maila ipak link?

– Teško mi je izlaziti s nekim konkretnim datumima jer jednostavno to ne znam. Ali da se tramvaji mogu pustiti u promet, mora se najprije sanirati šteta od potresa – objasnio je Mladen Tomac pa kao primjer onoga što sigurnom prijevozu prijeti naveo kupolu od 40 tona na križanju Ilice i Frankopanske ispod koje prolazak nije preporučljiv.

– Dajte barem otprilike? Hoće li biti tramvaja do jeseni? – inzistirao je Molan, na što mu je Tomac rekao da hoće, ali prije toga centrom grada vjerojatno ne. Sastao se jučer i Odbor za zdravstvo, s predsjedavajućim Rajkom Ostojićem, pod čijim su vodstvom zastupnici raspravljali, među ostalim, i o mjerama koje je Zagreb uveo za pomoć onima koji su najviše pogođeni koronavirusom. Ili COVID-19, kako je Ostojić opomenuo gradskog pročelnika za zdravstvo Vjekoslava Jeleča da mora napisati u službenim dokumentima. Ti će dokumenti stići na sjednicu zakazanu za 7. svibnja, čije je održavanje isprva planirano mailom. Da će ipak možda biti Hangoutsom, dali su naslutiti jučer HDZ-ovci, čiji je Drago Prgomet predsjednik gradskog parlamenta, koji su poručili kako je videolink koji se koristi na radnim tijelima transparentna i odlična ideja.

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagi101
22:31 30.04.2020.

ovo je već preraslo u online prenemaganje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije