Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

U ponedjeljak se kreće u šumske pustolovine i uživanje na bazenu

Tijekom pet dana proljetnih školskih praznika djeca od 7 do 12 godina uz stručnu će pratnju obići čak tri planine – Medvednicu, Ravnu goru i Ivanščicu – te uživati u čarima Terma Tuhelj
17. ožujka 2016. u 20:00 0 komentara 203 prikaza
SPECIJAL GO OUT 03.04.2015., Tuhelj - GoOut Djecji kamp.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Do početka Goout! Junior kampa preostalo je još nekoliko dana. Pedesetak već prijavljene djece nestrpljivo čeka ponedjeljak kada će krenuti u svoju prvu šumsku pustolovinu.

Tijekom pet dana djeca od 7 do 12 godina uz stručnu će pratnju obići čak tri planine – Medvednicu, Ravnu goru i Ivanščicu – te uživati u čarima Terma Tuhelj. Sličan je program proteklih praznika oduševio polaznike pa mnogi dolaze s lanjskim iskustvom. Roditelji djece kojoj će ovo biti prvo takvo iskustvo postavljaju brojna pitanja, od kojih je najčešće: Koja je razlika između dnevnog kampa i izviđačkog izleta?

Izviđači su originalno proizvod britanske kulture, a kampovi američke. Naravno, obje su ideje prožete upoznavanjem i očuvanjem prirode te svladavanjem raznih vještina. Ipak, kroz kontinuirane susrete, natjecanja i sl. izviđači njeguju zajedništvo, a priča o kampu najčešće je oslonjena na razvijanje djetetove individualnosti.

Kampovi u organizaciji Večernjakove Radosti, Goouta! i Fora radionica odvijaju se periodično, prateći školske praznike. Program je edukativan i atraktivan. Polaznici proljetnog Goout! Junior kampa tako će uz svladavanje planinarskih znakova i osnova građenja skloništa provesti dan na bazenu uz Marija Petrekovića, a uz ekološke teme, u šumi će na originalan način, od Raiffeisenovih stručnjaka, naučiti ponešto o štednji.

U kampu Fora radionica, pak, upoznat će niz znanstvenika koji će im na zabavan način objasniti kako funkcionira ono što nas okružuje u prirodi. Zabava je u oba slučaja zajamčena, a aktivan će odmor u prirodi zasigurno rezultirati i boljim uspjehom u školi.

>>Za proljetnih praznika klinci se mogu sjajno zabaviti, ali i postati mali znanstvenici

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.