Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ONE SU TU'

U ovoj industriji žene se moraju duplo više truditi od muškaraca. I dalje ih se nedovoljno cijeni

Zagreb: Festival Femme Nouvelle u Vintage Industrial baru
Zeljko Hladika/PIXSELL
23.02.2024.
u 19:00

Na zagrebačka platna stiže film koji progovara o problemima, diskriminaciji i ulozi družtvenih mreža u životu žena koje su odabrale ovaj poziv

Uz selekciju zapaženih dokumentarnih i igranih filmova koji se bave turbulentnom čileanskom političkom poviješću, Dokukino KIC nastavlja svoj program s novim izdanjem Dokukino Etera, posvećenog glazbenicama koje krče svoj put u dominantno muškoj industriji. Šesto izdanje programa nastalog u suradnji Dokukina KIC, Radio Studenta i Kluba studenata Fakulteta političkih znanosti, posvećen je filmu "One su tu" Andrijane Mirne Marin.

Debitantski film te trogirske redateljice prati živote nekoliko hrvatskih glazbenica koje same krče svoj put u glazbenoj industriji, koja još uvijek podupire primarno muškarce, Sare Renar, Billie Joan, Seven Mouldy Figs, Punčke, Mary May i Nine Romić. Riječ je o dokumentarcu čije su teme diskriminacija s kojom se žene susreću u glazbenoj industriji, uloga društvenih mreža u njihovim karijerama, motivacija i inspiracija koje ne izostaju usprkos nejednakom tretmanu. 

"Film govori i o ženama na sceni općenito, koje se moraju boriti za svoje mjesto u industriji i dokazivati daleko više i duže od muških kolega jer ih se ne shvaća ozbiljno, isključivo na temelju roda", ističe se u najavi.

VEZANI ČLANCI: 

Nakon projekcije filma slijedi razgovor s redateljicom, glazbenicama rock benda Seven Mouldy Figs i splitskom kantautoricom Ivanom Pezo, umjetničkog imena Billie Joan. Razgovor će moderirati Erika Franz i Sara Panjkota.

Ciklus Čile – Filmom protiv zaborava, nastavlja se u nedjelju, 25. veljače uz projekcije dirljivog filma Maite Alberdi, nominiranog za Oscara "Beskrajno sjećanje" i višestruko nagrađivanog filma Dominge Sotomayor "Prekasno za umrijeti mlad", pobjednik Locarna i dobitnik Zlatnog leoparda za režiju. 

VIDEO: Baby Lasagnja o večerašnjem nastupu: 'Bio bih još luđi, ali mi kondicija ne dopušta'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije