Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova ponuda

U hostelu Day & Night jedino je pravilo - čista kuhinja

hostel
Marko Prpic/PIXSELL
20.04.2012.
u 08:55

Zagreb već ima dvadesetak hostela, svi su puni, a turista je sve više. Vlasnici novootvorenog kažu da su orijentirani na sve dobne skupine, a ne samo na mlade goste

Među mnogim hostelima, koji su posljednjih godina poplavili glavni grad, Zagreb je od ponedjeljka bogatiji za još jedan. Day&Night hostel nalazi se u središtu Zagreba, preko puta hotela Sheraton, a njegovi vlasnici odlučili su se na otvaranje jer su primijetili da je svakim danom sve više turista u Zagrebu, koji zbog krize i sve manje novca nemaju mogućnost prespavati u hotelu pa im je hostel idealno rješenje. Ipak, dodaju vlasnici, nisu se orijentirali samo na mlađe turiste nego na sve dobne skupine.

Prvi gost Belgijac

– Prije nego što smo otvorili, dobro smo pogledali što Zagreb nudi. Od dvadesetak hostela, gotovo svi su puni, a turisti opet traže još – rekla je Sanja Matasić, glasnogovornica hostela. Iako su otvoreni tek nekoliko dana, već imaju goste, a rezervacije za ljeto polako stižu. Jedan je od klijenata je Damien Benoit, Belgijac koji je za hostel doznao od dobrog prijatelja koji živi u Splitu.

– Hrvatsku obožavam, a svi su mi pričali o Zagrebu i sad sam napokon tu i spreman za razgledavanje – komentirao je Damien Benoit.

Voditelji hostela oglašavaju se usmenom predajom jer smatraju da je to najbolji način.

– Prijavili smo se i na gotovo sve najveće booking siteove, u ponudi smo turističke zajednice, od središta udaljeni smo nekoliko minuta, kao i od željezničkoga kolodvora, a ni autobusni nije daleko – kaže jedan od vlasnika Emil Mujezinović.

Izvan sezone jeftinije

U hostelu, u koji je uloženo 250.000 kuna, šest je soba, dvije dvokrevetne, jedna šesterokrevetna, jedna četverokrevetna te dvije osmerokrevetne, nudi besplatan internet, ima zajedničku kupaonicu te kuhinju. Sva oprema je nova, a radovi su počeli u jesen prošle godine.

– Nemamo mnogo pravila, bitno je da u kuhinji svi pospreme za sobom te da ne buče poslije osam sati navečer – kaže Sanja.

Žele li se u hostel prijaviti izvan sezone, gosti će po noćenju platiti 90 kuna, a tijekom sezone najniža cijena bit će 110 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

AU
autoritet
11:47 20.04.2012.

ajde sretno neka ovakvih mjesta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije