Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Kratki na brzinu"

U gradu bez kina osvojili ljude revijom kratkog filma

Kratki na brzinu
01.05.2015.
u 10:00

U četiri će se dana prikazati 44 kratka filma u glavnom programu, a organizirana su i predavanja te radionice

Kao djeca često su išli na projekcije filmova u zelinsko kino koje je prije deset godina zatvorilo svoja vrata. Predugo su, kažu, bili bez dobrog mjesta za izlazak pa su prošle godine odlučili pokrenuti obnovu kina te organizirati Reviju hrvatskih kratkih filmova pod nazivom "Kratki na brzinu". Osmero mladih entuzijasta festival je pokrenulo u dva mjeseca te su ostvarili neočekivan uspjeh, a sada pripremaju i drugo izdanje, još bolje, bogatije i veće od prošlog koje će se u Pučkom otvorenom učilištu Sveti Ivan Zelina održati od 7. do 10. svibnja.

– Inicijatori projekta su Toma Zidić, umjetnički direktor, i Martina Biljan, izvršna direktorica. Mi ostali smo im se priključili jer je Zelina malo mjesto u kojem se vijesti o dobrim projektima brzo šire – objasnila je Marija Mateja Lanović iz organizacije te napomenula kako je Revija idealna prilika za mlade autore da pokažu svoje umijeće te uče i surađuju.

Ove godine "Kratki na brzinu" traje četiri dana tijekom kojih će se u glavnom programu prikazati 44 kratka filma. Ponuda je bogata, gledat će se animirani, eksperimentalni, dokumentarni i igrani filmovi, a jedini je uvjet da traju do 25 minuta. Novost je i formiranje tročlanog žirija koji će proglasiti najbolji film, a dodjeljivat će se i nagrada publike. Osim glavnog programa, prikazivat će se i Revija Zagreb Film Festivala s kojim je ove godine ostvarena suradnja, te filmovi iz Slovenije, ovogodišnje zemlje partnera. Također, održat će se radionice, predavanja te popratni zabavni sadržaj.

–Nismo očekivali da ćemo doći do ovako velike organizacije, no jako nam je drago da smo uspjeli jer Zelini uistinu treba ovakvo događanje – je Marija Mateja Lanović.

Komentara 2

MK
melita.kos.9
17:36 01.05.2015.

Za vašu informaciju Sv.I.Zelina ima kino.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije