Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicije

U 80 kvadrata mjesta ima za dvadesetak mališana

gorica vrtic
jurica galić/pixsell
25.11.2010.
u 14:06

Prostor za jasličku grupu uređivao se pola godine, što je stajalo 756.000 kuna, a posao su dobile dvije tete

Gradonačelnik Dražen Barišić jučer je svečano otvorio novi prostor područnog vrtića “Velika Gorica” u Donjoj Lomnici.

Riječ je o preuređenoj prostoriji u zgradi područne osnovne škole, čime se otvorilo mjesta za dvadesetero djece jasličke dobi.

Tako se prvi put u Donjoj Lomnici riješio smještaj djece u dobi od jedne do tri godine.

Osamdesetak kvadrata, koliko ima novi vrtić, preuređivalo se šest mjeseci, a preuređenje prostorije u staroj zgradi, sagrađenoj prije 110 godina, stajalo je 756.000 kuna.

Na svečanosti u prigodi otvorenja preuređene prostorije proslavilo se i 50. godišnjicu prvog vrtića u Velikoj Gorici.

– Ovim smo pokazali da se brinemo za najmlađe sugrađane. Ujedno smo pokazali i brigu za kulturno-povijesno naslijeđe, sačuvali smo ono što je staro, i u tu smo starinu unijeli i život – rekao je na svečanosti gradonačelnik Barišić.

Nakon preuređenja prostorije za vrtić posao su našle i dvije odgojiteljice.

– U idućoj godini planira se izraditi projektna dokumentacija za novi vrtić, koji će se u našem gradu izgraditi – poručio je dogradonačelnik Ervin Kolarec.

Podsjetimo, bez mjesta u vrtiću ove pedagoške godine ostalo je 400 velikogoričke djece.

– Jedino je gradnja novog vrtića rješenje toga problema – rekao je dogradonačelnik Ervin Kolarec.

Roditelji djece koja će pohađati vrtić u novoj prostoriji, platit će tu uslugu 550 kuna. Kako doznajemo od ravnateljice vrtića iz Donje Lomnice, Suzane Čujev Šipušić, nema naznake da bi i ta “usluga” uskoro Velikogoričanima mogla poskupjeti. Na otvorenju je bila i predsjednica Vijeća Vesna Škare Ožbolt, koja se pohvalila kako se još sjeća svojih vrtićkih dana.

Ključne riječi

Komentara 2

VI
Vito
09:28 28.11.2010.

Osamdesetak kvadrata, koliko ima novi vrtić, preuređivalo se šest mjeseci, a preuređenje prostorije u staroj zgradi, sagrađenoj prije 110 godina, stajalo je 756.000 kuna. Zanimljivo - predračun za 800 četvornih metara obnove zaštićene zgrade izgrađene 1892.godine u središtu Zagreba iznosii 623.000 kuna, a na vlasti je milan bandić i njegov bivši sdp. Iako se jednostavno može dokazati da je i ta cijena 50 % viša od stvarnog iznosa radova, poslova stručnjaka, svog materijala i svih \"nepredviđenih\" dodatni radova zbog starosti. Zato postavljam pitanje - tko je na vlasti u Donjoj Lomnici? Pa da vidite i shvatite kako se pljačkaju građani.

VI
Vito
09:34 28.11.2010.

756.000 kuna / 80 četvornih metara =9.450 kuna četvorni metar 756.000 kuna / 180 dana = 4200 kuna po danu 4.200 kuna / 24 sata = 175 kuna jedan sat rada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije