Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Trebala je na oronulom Branimircu niknuti nova tržnica. Nikla je trava!

Tržnica
Foto: Borna Filić/PIXSELL
13.09.2016.
u 17:00

Ljudi često vole sebe smatrati stručnjacima za nešto u čemu to baš i nisu. Tako svi poznaju barem nekoliko vrhunskih nogometnih trenera, građevinara, modnih stručnjaka... No, ponekad uistinu ne treba biti stručnjak da bi se uočilo očito. Pa iako je teško procijeniti koliko dobro napreduje neki projekt, recimo da je očito da korov i obraslo gradilište ne idu skupa s uspješnim radovima.

Takvih radova i propalih projekta koji se već mjesecima pa i godinama nisu pomakli s mrtve točke ima i u Zagrebu, a da bi ih se pronašlo ne treba otići dalje od centra grada. Jedan je primjer i Branimirova tržnica. U kojoj je fazi priprema radova za rekonstrukciju, ne zna se, no ono što se zna jest da radovi koji su još lani u proljeće trebali početi “za tjedan dana” – nikad nisu počeli. Tih tjedan dana nikad nije došlo, no baš su zbog njih radnici Tržnica Zagreb dotadašnje metalne ugostiteljske objekte i drvene štandove uklonili u rekordnom roku od samo nekoliko dana. Ostao je samo ispražnjeni plato, a iz Tržnica Zagreb poručili su kako su propali drveni štandovi ionako bili prazni, a metalni kiosci izgledali kao ruglo. “Zakupci će ostati i dobiti uglednije prostore za rad”, obećano je prije više od godinu dana i samo na je na obećanju i ostalo. Na platou se tako danas umjesto novih štandova mogu pronaći tek trava i korov koji su počeli rasti po njemu. Ovog je proljeća bilo riječi o izradi idejnog projekta prema kojemu bi Branimirac trebao postati moderna tržnica na kojoj će se prodavati domaća hrana iz ekouzgoja, no i to se i dalje čeka.

O tome jesu li stari štandovi uistinu nagrđivali izgled jedne od omiljenih zagrebačkih tržnica te je li ih trebalo micati, moglo bi se polemizirati. Većina se građana ipak slaže da Branimirac nakon više od 80 godina zaslužuje novo ruho. No, da bi se to dočekalo, započete radove treba i završiti. A da bi se radovi uopće završili, prvo se trebaju ponovno pokrenuti. Do tada je opustošena i obrasla tržnica veće ruglo nego što je bila.•

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar liquidsky
liquidsky
20:49 13.09.2016.

Koji užas od vizuala. Ali sposobni gradonačelnik Bandić će, uz pomoć svog besprijekornog poznavanja arhitekture i građevinarstva, tamo sigurno napraviti nešto najljepše u našoj galaksiji. Za male novce, štedljivo, korisno i racionalno kao uvijek. A vama jalnuškim diletantima (citirah Tuđmana kojeg je Bandić u kampanji verbalno koristio kao svoj veliki uzor) koji ne podnosite Bandića kao i ja, neka bude žao pa i dalje kmečite i cvilite. BDP Zagreba pod Bandićevim vodstvom i zaslugama rast će geometrijskom progresijom iz dana u dan - vama za inat. Na kraju, znajte da naš voljeni gradonačelnik tek za dlaku nije postao #Premijer.

Avatar Niškorist
Niškorist
07:09 14.09.2016.

LJepo bi tu zgledala fontana ?

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
17:18 13.09.2016.

Bravo Banditosu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije