Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel glumca

Torjanac: Obustavite naplatu parkiranja u cijelom Zagrebu

Zagreb: Marko Torjanac o predstojećoj sjednici Gradske skupštine
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
05.05.2020.
u 15:20

Nezavisni vijećnik traži da se mjera primjeni od 1. svibnja do 1. kolovoza, a prijedlog će se naći i na sjednici Skupštine

Gradonačelniče, obustavite naplatu parkiranja na javnim parkirališnim površinama na području cijelog Zagreba.

Zahtjev je to nezavisnog vijećnika u Gradskoj skupštini Marka Torjanca, koji će se pred skupštinarima naći na 33. sjednici u četvrtak, a o kojoj je danas na konferenciji za novinare govorio sam glumac. Besplatno parkiranje predlaže od 1. svibnja do 1. kolovoza.

- Mjera je to koju su u ovoj krizi donijeli mnogi gradovi u svijetu, a od nama najbližih Ljubljana i Beč, a potrebna je iz dva razloga: zdravstvenog i ekonomskog. Zdravstvenog kako bi se prema savjetu Stožera civilne zaštite smanjile gužve u vozilima javnog prometa i potaklo građane na korištenje osobnih vozila. Iz ekonomskog zato jer su građani ovom krizom ekonomski oštećeni i dužnost je gradske uprave izaći im u susret besplatnim parkingom budući da korištenje osobnih vozila koje preporuča Stozer civilne zaštite uključuje nemalu ekonomsku stavku plaćanja parkinga - rekao je Torjanac te dodao da je to je minimalna i prijeko potrebna mjera.

Kad se još uzme u obzir da je naplata komercijalnog korištenja javnih površina ugostiteljima i drugim subjektima odlukom Skupštine već suspendirana na najmanje tri mjeseca, istaknuo je, u ovim bi uvjetima prema većini građana bilo krajnje nepravdeno ne primijeniti takvu odluku i na korištenje javnog prostora za parkiranje.

Komentara 2

ZV
zvonac1201
07:09 06.05.2020.

populizam, daj traži i besplatno gorivo

Avatar DeborahZM87
DeborahZM87
00:01 06.05.2020.

w︆︅︆­­w︆︅︆­w︆︅︆­.︆︅︆­­l­­o︆︅︆v︆︅︆e︆︅︆x︆︅︆­x︅︆︆­.︆︅︆­­c︆︅︆­l︆︅︆u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije