Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb je naš

Tomašević: Pozivamo birače da glasuju protiv Bandića

Zagreb je naš
Screenshot
30.05.2017.
u 12:19

'Totalna prevara' poruka je ispisana na ogromnom transparentu koji je u 11 sati koalicija Zagreb je naš izvjesila sa zgrade nebodera sa Trgu bana Jelačića

'Totalna prevara' poruka je ispisana na ogromnom transparentu koji je u 11 sati koalicija Zagreb je naš izvjesila sa zgrade nebodera sa Trgu bana Jelačića. Nakon rasprostiranja transparenta počela je konferencija za novinare gdje je u ime koalicije Zagreb je naš, koju čine i stranke Nova ljevica, ORAH i Za Grad, predvodio donedavni kandidat za zg gradonačelnika Tomislav Tomašević

- Bandićev način upravljanja Zagrebom je totalna prevara građanki i građana Zagreba. On već godinama uvjerava javnost da je za malo novca izgradio puno, a zapravo je obrnuto. Za puno novca izgrađeno je jako malo. Nekoliko istraživanja pokazuje da je u proteklih 6 godina u Zagrebačkom holdingu 45 posto poslova sklopljeno direktnom pogodbom ili samo jednom javnom ponudom. 

Ista istraživanja pokazuju da je u istih 6 godina za dvije milijarde i 123 milijuna kuna preplaćeni su poslovi u Zagrebu. Kazao je Tomašević, dotičući se i česte Bandićeve usporedbe Beča i Zagreba. 

Dodao je da prema javnnim podacima u Beču se tek 7 posto poslova dogovara direktnom pogodbom ili jednom javnom ponudom dok je to u Zagrebu višestruko veći broj.

- Bandićev model upravljanja gradom zapravo je izvlačenje javnog novca iz džepova poreznih obveznika u korist prijatelja, kumova i sponzora. Stoga građane i građanke Zagreba, odnosno birače , pozivamo neka u drugom krugu lokalnih izbora glasuju protiv Bandića da ga se tako konačno ukloni s vlasti u gradu, poručio je Tomašević. 

Kako je na konferenciji bila predstavnica stranke Nova ljevica Rada Borić pitali smo je znači li ova njihova zajednička poruka da birače Zagreba pozivaju da građani glasuju za Mrak Taritaš. 

- Mi mislimo da su naši birači dovoljno mudri da znaju što je značila ova poruka. Kako god ovi izbori završili mi ćemo držati naše obećanje da ćemo svim političkim opcijama puhati za vratom. Nama je svih ovih godina Bandić bio u fokusu što ne znači da ćemo ikoga drugoga poštedjeti, rekla je Borić i otkrila da će prvi potez 4 nova člana Zagrebačke skupštine iz redova koalicije Zagreb je naš biti zahtjev da se skupštini pokažu dokumenti za protekle 4 godine vođenja Zagreba. 

 

Komentara 37

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
18:32 30.05.2017.

u Zagrebu gradonačelnika postavlja građevinska mafija, a ne birači, iako neki misle da mogu utjecati na to

HE
HellenaM
12:47 30.05.2017.

Tomašević vidi da se dobro živi od ukradi, mrkni, mazni, zamrači,... pa podržava Anku nebili i on koji milijončić kraducnul pored Anke!

AL
Alkana
23:49 30.05.2017.

Uzalud vam trud, Bandić pobjeđuje jer je dokazao da zna, hoće i može raditi. Zagreb je postao metropola u koju sve više i više turista dolazi, a sve je to i zasluga gradonačelnika. U Zagrebu su najjeftiniji vrtići u državi, besplatni udžbenici, pomoć obiteljima, umirovljenicima - izgled grada sve viši sliči europskim gradovima. Zato, ljevičari, stari i novi, maknite svoje ruke od zagrebačkog proračuna i novca, jer samo vas novac i zanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije