Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Sabora

Jandroković: Premijer će sljedećeg tjedna predložiti ministre

Gordan Jandroković i Andrej Plenković
Foto: Davor Puklavec/pixsell
1/3
30.05.2017.
u 10:57

Na pitanje o mogućem raspuštanju zagrebačkog HDZ-a, Jandroković je rekao kako u HDZ-u postoje stranačka tijela koja odlučuju o takvim stvarima, a tek potom se istupa u medijima

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je danas da će se u srijedu održati sjednica Predsjedništva Sabora, a plenarna sjednica 7. lipnja, kada očekuje da će premijer, u sklopu zakona, Ustava i saborskog poslovnika, predložiti nove ministre.

Na novinarski upit kome bi birači u Zagrebu trebali dati podršku u drugom krugu lokalnih izbora, Jandroković je odgovorio kako je HDZ pobjednička stranka na tim izborima, osvojio je najveći broj župana, gradonačelnika i načelnika, kao i većinu u županijskim skupštinama, gradskim i općinskim vijećima.

U sredinama u kojima idemo u drugi krug, podržavamo naše kandidate i vjerujemo da ćemo povećati broj župana,  gradonačelnika i načelnika, a u sredinama gdje nemamo naše kandidate, u dogovoru s našim županijskim, gradskim i općinskim organizacijama, djelovat ćemo i procijeniti što je korisno za građane u tim sredinama, rekao je.

Gordan Jandroković i Andrej Plenković
1/66

Na pitanje znači li to što nije izravno odgovorio prešutnu podršku Milanu Bandiću, Jandroković je odgovorio da svatko ima pravo odlučiti na biračkom mjestu za koga će glasovati. Birači HDZ-a isto tako odlučuju sukladno svojim procjenama i onome za što se kandidat ili kandidatkinja zalažu, gledaju programe, projekte i svjetonazor koji zastupa određeni kandidat.

Tako da sam sasvim siguran da birači HDZ-a jako dobro znaju za koga u Zagrebu trebaju glasovati, rekao je Jandroković novinarima na Mirogoju gdje je položio vijence u povodu Dana Hrvatskog sabora.

Na pitanje o mogućem raspuštanju zagrebačkog HDZ-a, Jandroković je rekao kako u HDZ-u postoje stranačka tijela koja odlučuju o takvim stvarima, a tek potom se istupa u medijima. Oni koji to rade na drukčiji način mislim da ne čine dobro HDZ-u, njegovoj stabilnosti i djelovanju lokalnih organizacija, ocijenio je.

Dodao je kako se puno spekulira o mnogim temama te da pratimo medijske napise koji su u mnogočemu netočni i baziraju se na neutemeljenim i neistinitim informacijama i da ne želi komentirati medijska nagađanja.

Na upit bi li trebalo promijeniti lex Agrokor da bi se moglo primijeniti načelo "roll upa", Jandroković je odgovorio da su te teme u nadležnosti Vlade, ona je ta koja svakodnevno komunicira s povjerenikom za Agrokor. Čekam informacije i sve podatke da bih mogao imati relevantan stav i nakon toga bih mogao odgovoriti, rekao je Jandroković novinarima.

Komentara 13

MV
Mijat vrdoljak
12:55 30.05.2017.

DŠ treba znati čitati, gospodin Jandroković nigdje nije rekao da će premijer postaviti ministre, nego predložiti a sabor prihvatiti ili odbiti i to je demokracija a ne kako vi kažete diktatorizam ako ta riječ uopće postoji

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
13:13 30.05.2017.

I vrijeme je da konacno prorade i ta cetiri ministarstva koja su drzali lijeni i nesposobni mostovci.

HR
Hrvatska
11:16 30.05.2017.

Napokon. Ajde neka i vrijeme je da vlada ide dalje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije