Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stara je donesena još 2000.

Tomašević donosi novu Odluku o priznanjima: Uz pokroviteljstva nema više financijske potpore

Zagreb: Povodom Dana Grada Zagreba održana dodjela nagrada i priznanja
Davorin Visnjic/PIXSELL
30.11.2021.
u 12:05

Novina je i to da se sad uvodi pismena suglasnost kandidata koji se predlaže za dodjelu javnog priznanja, odnosno člana obitelji ako se ono dodjeljuje posmrtno te zakonskog zastupnika ako je riječ o kandidatu za Nagradu “Luka Ritz”

Tko, na koji način i pod kojim uvjetima može postati počasni građanin metropole ili Zagrepčanka godine, odnosno dobiti Nagradu “Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost” te nagradu, medalju, povelju ili plaketu Grada, propisuje Odluka o javnim priznanjima koja je donesena još 2000. U međuvremenu ona je mijenjana ili dopunjavana čak 12 puta, naglašavaju u Odboru za javna priznanja Gradske skupštine, pa je stoga potrebno donijeti sasvim novi dokument, o kojem će se glasati na sjednici zagrebačkoga parlamenta zakazanoj za 9. prosinca.

“Ako se propis mijenja, odnosno dopunjava više puta, potrebno je pristupiti donošenju novog propisa u pravilu nakon treće izmjene ili dopune, a ova odluka mijenjana je dvanaest puta”, stoji u obrazloženju.

Odlukom se propisuju i uvjeti za pokroviteljstva koja prihvaća Gradska skupština, a u tom je segmentu i najveća promjena u prijedlogu koji stiže pred zastupnike, prema kojem se više ne može istodobno imati financijsku potporu.

“Iz predložene odluke izbrisani su članci kojima je to uređivano”, piše također u obrazloženju.

Novina je i to da se sad uvodi pismena suglasnost kandidata koji se predlaže za dodjelu javnog priznanja, odnosno člana obitelji ako se ono dodjeljuje posmrtno te zakonskog zastupnika ako je riječ o kandidatu za Nagradu “Luka Ritz”. Uvodi se i poseban obrazac prijave za priznanja kako bi se procedura u budućnosti olakšala. 


 

Komentara 1

ZV
zvezdomor
14:14 30.11.2021.

nema lipe koju ti boljševik neće otet a samu državu ne može smislit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije