Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PROJEKT

Tomašević kreće u obnovu doma zdravlja kojemu gravitira 50.000 Zagrepčana

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević obišao radove na novom Domu zdravlja u Gračanima
Zeljko Hladika/PIXSELL
23.02.2024.
u 11:55

Obnovljeno zdanje imat će suvremene uvjete za rad, a sigurnost pacijenata, medicinskog i nemedicinskog osoblja bit će podignuta na višu razinu, najavljuju u Gradu

Grad Zagreb pokreće cjelovitu obnovu Doma Zdravlja Zagreb - Zapad na adresi Prilaz baruna Filipovića, kojem gravitira oko 50.000 stanovnika. Na starom dijelu zgrade Doma zdravlja koji je pretrpio oštećenja tijekom potresa izvedene su hitne mjere sanacije, nakon čega je na financiranje iz Fonda solidarnosti prijavljen projekt cjelovite obnove. Konstrukcijskim ojačanjem zgrade i radovima cjelovite obnove omogućit će se ojačanje temelja i svih zidova, dizanje stupnjeva protupotresne sigurnosti na razinu propisanu za javno-zdravstvene ustanove, te obnova fasade i zamjena stolarije na preko 5500 metara kvadratnih prostora što će među ostalim rezultirati i smanjenjem potrošnje energije za grijanje, pojašnjavaju u Gradu. 

Obnovljeni Dom zdravlja imat će suvremene uvjete za rad, a sigurnost pacijenata, medicinskog i nemedicinskog osoblja bit će podignuta na višu razinu. Ukupna vrijednost radova iznosi gotovo 10,6 milijuna eura s PDV-om od čega je Ugovorom o bespovratnim sredstvima potpisanim s Ministarstvom zdravstva osigurano 8,8 milijuna eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), a razlika se planira osigurati iz drugih izvora.

-Ugovorom s Ministarstvom zdravstva nije obuhvaćena izrada projekta opremanja niti samo opremanje objekata, jer ono nije bila prihvatljiva aktivnost u Pozivu Ministarstva zdravstva, te će iz proračuna Grada Zagreba biti financirana potpuno nova medicinska i nemedicinska oprema vrijedna preko milijun eura- pojašnjavaju iz gradske uprave.

VEZANI ČLANCI: 

Radovi cjelovite obnove kreću početkom ožujka, na starom dijelu objekta, te se zbog toga zdravstvene djelatnosti trenutačno izmještaju na druge zamjenske lokacije. S obzirom na velik broj usluga i korisnika radi se o kompleksnom zahvatu, te će se preseljenja odvijati vikendom i noću kako ne bi bilo zastoja u pružanju zdravstvene zaštite. Preseljenje uključuje i sofisticiranu dijagnostičku opremu (RTG, laboratorij, ljekarnička djelatnost, stomatološke jedinice) te sve timove na primarnoj i specijalističko konzilijarnoj razini, uključujući i timove u zakupu, kako bi se zadržala kontinuiranost i dostupnost svih zdravstvenih sadržaja.

-Sugrađane o svim promjenama adresa obavještavamo posredstvom internetskih stranica Doma zdravlja i Grada Zagreba, društvenih mreža, nadležnih timova liječnika, pisanih i usmenih obavijesti na samim lokacijama sa svim podacima, radnom vremenu i kontaktima. Obnova će trajati dvije godine, nakon čega će se pacijenti vratiti u suvremene medicinske prostore u kojima će moći dobivati još bolju zdravstvenu uslugu- poručuju u Gradu. 

VIDEO: Požar u Valenciji

Komentara 1

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
18:25 23.02.2024.

Tomaševiću super stoji ova kaciga. Isti Bandić...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije