Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski prostor

Tete iz Kamenskog na Knežiji uredile i prodajni salon svojih rukotvorina

18.12.2014., Zagreb - Nove prodajne prostorije udruge Kamensko.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
19.12.2014.
u 09:30

Sve što je izrađeno na radionicama koje organiziraju prodavat će u Ulici Rudolfa Bičanića 2, a bit će tamo i krojačnica

Maleni prostor od 36 četvornih metara na uglu Ulice Rudolfa Bičanića i Ulice Knežija od sutra će postati prodajni salon bivših radnica Kamenskog.

U prostoru od Grada Zagreba nudit će proizvode nastale na radionicama koje organiziraju u prostorijama udruge Otvoreno Kamensko, pa će se tamo tako naći pletene ogrlice od 20 kn, štrikane kape po 50 kuna, ručno rađeni komplet - sastavljen od šala, šešira i rukavica od 60 kuna ili duga heklana vesta cijene 250 kuna.

–Cijene smo maksimalno snizili koliko smo mogli, budući da smo vunu i konac dobili od građana diljem Hrvatske. Njima taj materijal ne treba, a nama puno znači - rekla je predsjednica udruge Otvoreno Kamensko Đurđa Grozaj. U stražnjoj prostoriji smjestit će i krojačnicu gdje će gospođe iz Kamenskog šivati odijela, haljine, kapute po mjeri. Otvaranje prodajnog prostora popratit će domjenkom, na kojem će u mirovinu ispratiti i dvije radnice s 34 godine radnog staža. Verica Majhen i Marija Havriliv imale su nepunih 18 godina kada su počele raditi u tvornici koja je nekad nosila titulu kuće europske mode. Očekivale su da će mirovinu dočekati u Kamenskom, no nisu se nadale da će ono danas postojati isključivo kao udruga bivših radnica.

–Mislili smo da je dovoljno biti dobar i pošten radnik, ni u ludilu nismo mislile da ćemo morati i štrajkati glađu - objašnjavaju radnice.

Komentara 2

DU
Deleted user
10:29 19.12.2014.

čestitke vrijednim tetama ... i puno poslovnih uspjeha tijekom 2015.

MB
Marlon Brando
13:17 19.12.2014.

Pozdrav ovim vrijednim i poštenim ženama.Smatram da im je grad mogao osigurati puno bolji i atraktivniji prostor negdje u centru,gdje bi imale puno više potencijalnih kupaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije