Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTOHTONI SHUZ

Tenisice "Zagreb u <3"

shuz
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
03.07.2014.
u 09:26

Prve tenisice kao suvenir djevojke su oslikale za Meksikanku, a inspiracija im je bio šestinski kišobran

Prošlo je pet godina otkako su oslikale svoje prve tenisice, a iz malene radionice na Lašćinskoj cesti i dalje mjesečno izlazi gotovo trideset pari. Ovog su puta djevojke iz obrta Shuz otišle i korak dalje i osmislile svojevrstan gradski suvenir – tenisice “Zagreb u <3”, oslikane licitarskim srcima i šestinskim kišobranima.

– Inspiracija nam je bila tržnica Dolac, prepuna tih tradicionalnih oblika – rekla je Maja Žirovčić, koja zajedno s prijateljicom Ljudmilom Mihajlović vodi obrt. S obzirom na to da su Zagrepčanke, kažu, bilo je pitanje vremena kad će smisliti nešto što će turisti moći odnijeti kući, a ujedno je autohtoni hrvatski proizvod. Naime, djevojke tenisice naručuju od Borova, a i sve rade ručno. Par tenisica koje su fotografirale i jučer stavile na svoju Facebook stranicu, gdje i prodaju najviše svojih proizvoda, bio je namijenjen kao poklon jednoj Meksikanki.
– Zagrepčani su je ugostili te su joj htjeli pokloniti nešto originalno kao uspomenu na boravak u Zagrebu pa su nas zamolili da dizajniramo i oslikamo jedne takve posebne “zagrebačke shuzice” – kažu cure. Tenisice “Zagreb u <3” moći će se naručiti preko njihove Facebook i internetske stranice (www.shuzdesign.hr), no o prodaji se trenutačno dogovaraju s raznim galerijama u gradu, a detalje suradnje još razrađuju. Cijena im je 400 kuna. No nisu to jedine tenisice koje su oslikale sa zagrebačkim simbolima. One naziva “Zagrebačkim ulicama”, koje na sebi imaju i grb Zagreba, spomenik bana Jelačića, katedralu, natpis “I love Zagreb”, napravili su za turističku vodičkinju po gradskim ulicama, koja je na obući željela imati sve znamenitosti i simbole grada.

– Sve je počelo kad smo jednom prijateljici trebali kupiti poklon za rođendan. Htjele smo napraviti nešto originalno pa smo oslikale bijelu tenisicu Startas i predali je kao čestitku. Nema čovjeka koji prijateljicu nije pitao kakva je to tenisica i gdje ju je kupila, a mi smo ih onda počele izrađivati kao dar za Božić. Nakon godinu dana otvorile smo i obrt – otkrile su svoju poslovnu priču. Za svaki par potrebno im je dva do tri sata iako kompliciranije modele rade i osam sati.

>>Vesele unikatne tenisice po mjeri - pronađite svoje Shuzice!

Komentara 3

LI
liliZG
09:56 03.07.2014.

Super cure, sretno!

IS
Iskra1347
11:23 03.07.2014.

Svaka čast cure. Samo tako naprijed.

MR
mrnmarina
15:49 03.07.2014.

Može li svatko dobiti ovakvu reklamu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije