Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jerebić

Sumnjaju da je požar sijena osveta opasnog suseljanina

baka
Martin Pulić/VLM
23.06.2010.
u 21:19

Vatrogasci iz Gorice su do požara vozili 28 minuta. Kažu da je selo daleko, a cesta loša

Sjenik Bare Gršetić (77) iz sela Jerebić kod Dubraneca planuo je u utorak oko 19 sati. Staricu, koja živi sama, preplavio je strah.

Prolaznik odbio pomoći

Vatra se ubrzo razbuktala i zahvatila štalu i drveno spremište. Izgorjelo je pet vozova sijena.

Policija je štetu procijenila na 30 tisuća kuna.

Bakica plačnih očiju dočekala nas je na zgarištu.

– Jako sam se prepala, jaukala sam i vikala dok je gorjelo. Prvo sam pokušala sama ugasiti vatru vodom, ali nije išlo. Da su mi bar dva čovjeka mogla odmah pomoći, uspjeli bismo ugasiti požar. Naišao je jedan čovjek u autu, pogledao me kako tražim pomoć, stao i onda produžio, nije mi htio pomoći. Pa, je l’ to čovjek? Tada sam u pomoć pozvala snahu Mirjanu i sina Josipa, koji žive u blizini, a oni su pozvali vatrogasce – priča potresena Bara.

Cijela obitelj sumnja da je požar podmetnuo jedan suseljanin s jako lošom reputacijom.

Motiv mu je bio, pretpostavljaju, to što je s Barinim sinom Josipom imao manji verbalni sukob tog dana.

Njihove sumnje donekle potkrepljuje i zaključak požarnog inspektora koji je obišao zgarište.

– Zaključio je da požar izazvao otvoreni plamen, odnosno da je podmetnut – rekla je glasnogovornica PUZ-a.

Velikogorički vatrogasci poziv Josipa Gršetića primili su u 19.24 sati.

– Dečki su krenuli u 19.25 a na mjesto požara su stigli u 19.53 sati, za 28 minuta. Do Jerebića od Gorice ima više od 20 kilometara, a cesta je jako loša. Nije se moglo brže. Imamo problem sa tim udaljenim selima koji spadaju u naše područje – kaže zapovjednik vatrogasne postrojbe Velika Gorica Borislav Turan.

Njegovom timu ubrzo su se pridružila Dobrovoljna vatrogasna društva iz okolnih mjesta tako da je stiglo sveukupno pet vatrogasnih vozila, a požar je gasio 41 vatrogasac.

Požar je lokaliziran u 20.30, a cijela akcija je završila u 22.58 sati.

“Policija ga pušta”

– Pa, zar njemu stvarno nitko ne može ništa, uvijek u selu stvara probleme!? Policija ga uvijek pušta što god da napravi – žale se članovi obitelj Gršetić i njihovi susjedi na suseljanina kojeg sumnjiče za požar.

– A što je drugo ovo moglo biti nego podmetnuti požar? Nije bilo vruće da se od sunca zapali sjenik, a tamo kod štale gdje je požar počeo nema ni struje – objašnjava Bara Gršetić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije