Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pravila

U studentskim domovima više nema televizora i kuhala po sobama

Studentski dom Stjepan Radić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
01.02.2018.
u 16:25

Sankcije za posjedovanje TV prijamnika nisu predviđene, no uhvati li nekoga kontrola, kaznu za neplaćanje pretplate neće snositi SC, već korisnik

Galama, glasno sviranje i pjevanje najstrože su zabranjeni. Korištenje čajne kuhinje za partijanje, a ne za kuhanje još je teži “grijeh”. Osim tih regula koje su, barem na papiru, u studentskim domovima oduvijek vladale, novi pravilnik o domskom redu i uvjetima boravka u njima donosi vijest koja je među studentima dočekana uz podsmijeh. U pravilniku koji je nedavno donio Studentski centar, naime, studentima se zabranjuje držanje i upotreba trošila električne energije u sobama, što osim kuhala ili grijalica uključuje i – televizor.

– Svaki je građanin, pa tako i studenti u domovima, dužan plaćati TV pretplatu. Studentski centar jednostavno ne može preuzeti obvezu plaćanja pretplate za svakoga studenta koji posjeduje televizor. S druge strane, posjedovanje i korištenje televizora ili kuhala dovodi do nepotrebnoga povećanja potrošnje električne energije – objašnjava Ružica Rajšić, pomoćnica ravnatelja SC-a.

No sankcija za posjedovanje televizora, barem što se Studentskoga centra tiče, nema. Uobičajena kontrola po sobama i dalje će se provoditi, ali ponajviše zbog tzv. ilegalaca koji žive u domovima. Ako se kod nekog studenta pronađe televizor, SC ga neće kazniti. Međutim, ako nekoga “ulovi” kontrolor HRT-a, kazne za neplaćanje pristojbi udarit će po džepu studenta osobno, a ne SC, kako je to dosad bila praksa.

Pogledajte i galeriju 5 zelenih oaza u Zagrebu za bijeg od svakodnevnice:

Studentski dom Stjepan Radić
1/33

Komentara 43

MR
mrkiii
17:14 01.02.2018.

A zašto zatvorenici ne plaćaju TV pretplatu,isto imaju u skoro svim sobama televizore i radia?

TR
Trnjanec
17:02 01.02.2018.

TV pretplata plaća se i u slučaju da netko posjeduje računalo ili mobilni telefon. Kakve veze sad ima televizor s tim? I zašto klinci ne bi smjeli imati mali TV koji troši 50W, ali npr. smiju imati gejmersko računalo koje poždere 350-500W? A smiju li djevojke imati fen i peglu za kosu, ili su i to neka grozomorna trošila električne energije? Usisavač? Pegla za odjeću? Aparat za kavu umjesto npr. indukcijskog kuhala? Gdje je granica? Kakve su ovo gluposti i kako to nekome uopće može pasti na pamet?! Pa to je zlostavljanje djece, nisu u logoru!

DO
dopizdilomi
16:56 01.02.2018.

Koja je kazna kada "inkasator" upadne bez kucanja u sobu a ja baš masturbiram?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije