Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

U studentskim domovima više nema televizora i kuhala po sobama

Sankcije za posjedovanje TV prijamnika nisu predviđene, no uhvati li nekoga kontrola, kaznu za neplaćanje pretplate neće snositi SC, već korisnik
01. veljače 2018. u 16:25 43 komentara 33354 prikaza
Studentski dom Stjepan Radić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Galama, glasno sviranje i pjevanje najstrože su zabranjeni. Korištenje čajne kuhinje za partijanje, a ne za kuhanje još je teži “grijeh”. Osim tih regula koje su, barem na papiru, u studentskim domovima oduvijek vladale, novi pravilnik o domskom redu i uvjetima boravka u njima donosi vijest koja je među studentima dočekana uz podsmijeh. U pravilniku koji je nedavno donio Studentski centar, naime, studentima se zabranjuje držanje i upotreba trošila električne energije u sobama, što osim kuhala ili grijalica uključuje i – televizor.

Studentski dom Ante Starčević MALI GLODAVCI Bitka s miševima u Šari: 'Ne otjera li ih deratizacija, nabavit ću nam mačku'

– Svaki je građanin, pa tako i studenti u domovima, dužan plaćati TV pretplatu. Studentski centar jednostavno ne može preuzeti obvezu plaćanja pretplate za svakoga studenta koji posjeduje televizor. S druge strane, posjedovanje i korištenje televizora ili kuhala dovodi do nepotrebnoga povećanja potrošnje električne energije – objašnjava Ružica Rajšić, pomoćnica ravnatelja SC-a.

No sankcija za posjedovanje televizora, barem što se Studentskoga centra tiče, nema. Uobičajena kontrola po sobama i dalje će se provoditi, ali ponajviše zbog tzv. ilegalaca koji žive u domovima. Ako se kod nekog studenta pronađe televizor, SC ga neće kazniti. Međutim, ako nekoga “ulovi” kontrolor HRT-a, kazne za neplaćanje pristojbi udarit će po džepu studenta osobno, a ne SC, kako je to dosad bila praksa.

Pogledajte i galeriju 5 zelenih oaza u Zagrebu za bijeg od svakodnevnice:

Studentski dom Stjepan Radić
1 / 33
Život u velikom gradu kao što je Zagreb ima svojih prednosti i mana. Mnogima ponekad treba odmor i bijeg od užurbane svakodnevice, a odlično mjesto za to su parkovi i šume kojih u Zagrebu ne nedostaje.
Studentski dom Studentski smještaj Cijena ilegalne sobe u domu skočila na više od 10.000 kuna Studentski dom Mate Mijić Jadna Hrvatska s ovakvom mladeži 22.08.2010., Zagreb - Studentski dom Cvjetno naselje, Odranaska 8. Photo: Zarko Basic/PIXSELL Ilegalci Studenti 'ilegalci' izbačeni iz studentskog doma. Nema više spavanja kod dečka!
Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas

  • mrkiii:

    A zašto zatvorenici ne plaćaju TV pretplatu,isto imaju u skoro svim sobama televizore i radia?

  • Trnjanec:

    TV pretplata plaća se i u slučaju da netko posjeduje računalo ili mobilni telefon. Kakve veze sad ima televizor s tim? I zašto klinci ne bi smjeli imati mali TV koji troši 50W, ali npr. smiju imati gejmersko računalo koje ... prikaži još! poždere 350-500W? A smiju li djevojke imati fen i peglu za kosu, ili su i to neka grozomorna trošila električne energije? Usisavač? Pegla za odjeću? Aparat za kavu umjesto npr. indukcijskog kuhala? Gdje je granica? Kakve su ovo gluposti i kako to nekome uopće može pasti na pamet?! Pa to je zlostavljanje djece, nisu u logoru!

  • dopizdilomi:

    Koja je kazna kada "inkasator" upadne bez kucanja u sobu a ja baš masturbiram?