Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI GLODAVCI

Bitka s miševima u Šari: 'Ne otjera li ih deratizacija, nabavit ću nam mačku'

Studentski dom Ante Starčević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
13.01.2018.
u 22:38

Pojavi su pogodovale visoke temperature u studenome, prosincu i siječnju, a prašinu dodatno podigle fotografije koje su osvanule na Fejsu

Aaaaaa! Što je to? Je li mrtav? Odvratno je. Moram ga fotografirati. Joj, ne mogu, daj ga ti! – vikala je curi iz susjedne sobe šokirana studentica Seyma koja je u Hrvatsku stigla na studentsku razmjenu iz Turske. U kupaonici Studentskoga doma dr. Ante Starčevića, popularne Šare, ugledala je, naime, miša, a budući da su ga uspjele fotografirati, završio je na društvenim mrežama. I nije bio jedini miš iz Šare čija je fotografija objavljena na Facebooku, zbog čega je u domu u zadnja tri mjeseca triput provedena izvanredna deratizacija. Posljednja u utorak.

Ma ja sam sa sela...

Iznadprosječno visoke temperature u studenome, prosincu i siječnju pogodovale su razmnožavanju malih glodavaca pa su neki “posjetili” i dom. U međuvremenu su naučili da ih se studentice plaše pa u sobe ulaze pojedinačno ne želeći dizati buku. Jer znaju da slijedi deratizacija, riječ toliko omrznuta kod svakog poštenog miša. A čim su u Studentskom centru čuli i za najnoviji slučaj pojave nepoželjnoga glodavca, odmah su krenuli u još jednu bitku s miševima.

– Studentski centar poduzeo je sve zakonski propisane mjere koje uključuju složene i pažljivo planirane cjelovite preventivne i kurativne mjere deratizacije u cilju smanjenja populacije glodavaca – kaže Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj SC-a, i dodaje da su odmah pregledali sve zajedničke prostorije doma, fasade, tehničke etaže te kanalizacijske otvore.

Studenti koji nisu došli u doticaj s miševima, pa makar živjeli u istom paviljonu u kojemu su viđeni, nisu zabrinuti. Njihovi su najčešći odgovori “nije to ništa strašno” i “nema panike”, a posebno je zanimljiva hrabrija rečenica nekoliko studentica koje uz smiješak govore: “Ja sam sa sela, miševi me ne plaše!”

– Malo me sve to i iritira, da budem iskrena. Znamo kakvo je bilo vrijeme ovih dana i nema u cijeloj priči ničeg čudnog. Imali smo nekoliko deratizacija u posljednje vrijeme i sve prolazi u najboljem redu – govori Tena Krajinović, članica Studentskog odbora Šare.

Priviđaju se, a nisu bijeli

No ima i drugačijih stavova, posebice među onima koji su miša ili vidjeli ili su čuli priču nekoga tko je imao bliski susret s glodavcem.

– Ne čini mi se da bi miš ovako visoko došao kroz prozor. Dosad se nisam zamarala time, ali sad sam se malo zabrinula, ponajviše zbog širenja bolesti – ističe studentica koja je željela ostati anonimna. Njezina je kolegica pak smislila i kako se boriti protiv malih nametnika.

– Ako ne uspiju ove deratizacije, nabavit ću nam mačku – smije se ona.

Neke studentice govore čak i da su im se miševi priviđali, i to ne zbog alkohola, nego zbog uznemirenosti koju su potaknule objave o novim “stanarima” doma.

Budući da se redovita deratizacija, prema zakonu, provodi dva puta godišnje te u SC-u kažu da se to izvršava po propisu, a usto su imali tri izvanredne, vjeruju da je problem riješen. Stoga će, po svemu sudeći, sad svi spavati mirno. Osim miševa.     

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar bosanac1951
bosanac1951
22:56 13.01.2018.

O čemu vi studenti pričate ? Na Šari sam stanovao 1973, 1974 i 1975 godine......trebali ste vidjeti uvjete stanovanja onda...Bilo bi vam bolje da se uhvatite knjige i na vrijeme završite faks , a ne neki studiraju i po desetak godina, pa i više...

BO
Borer
08:23 14.01.2018.

U Šari miševi, a u Radiću vrane?! Želim samo reći kako nam se mladost brine o čistoći mjesta gdje žive? Kontejneri su im uvijek otvoreni i puni bačene hrane? Životinje moraju jesti nešto kakvo je to čudo? Kada se prostorije drže čiste, miševi i vrane otiđu same!

Avatar Niškorist
Niškorist
10:42 14.01.2018.

Hrana se ne baca kroz prozor !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije