Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJA UDRUGA I ZBOROVA

Studenti imaju zanimljiv prijedlog: 'ECTS bodovi kao nagrada za volonterski rad'

KONFERENCIJA SZZG
Foto: Berislav Žužić
1/3
14.01.2024.
u 17:14

Paneli o vođenju studentskih udruga, privlačenju sponzora, predstavništvu u inozemstvu bio je samo dio programa prve Konferencije udruga i zborova Sveučilišta u Zagrebu koja se odvila ovog petka

Preko 200 predstavnika studentskih organizacija okupilo se u novoj zgradi Sveučilišta u Zagrebu, poznatijoj kao „SEECEL“, a to je kako tvrdi predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivona Josipović, potvrdilo potrebu za međusobnim upoznavanjem i dijalogom što su glavne inicijative Konferencije udruga i zborova.

–Kao i u svakom prvom susretu, shvatili smo da je ovo tek početak. Sljedeći put želimo osigurati prostora za još više rasprava. Cilj je zajedno iznjedriti nova rješenja za opće studentske probleme kao i pitanja studentskog organiziranja– kazala nam je Ivona te se potom i osvrnula na ukupni položaj udruga i zborova na zagrebačkom Sveučilištu.

–Položaj u kojem se studentske organizacije trenutno nalaze dobar je temelj, ali svi smo suglasni da ga možemo unaprijediti. Studenți u svojim sredinama rade izniman posao, trude se stvarati promjene i aktivirati zajednicu– istaknula je te dodala kako je važno to prepoznati i cijeniti, ne samo unutar studentskog kruga, nego i izvan njega. 

VEZANI ČLANCI:

Na Konferenciji su studenti identificirali i određene probleme kao što je potreba za većom suradnjom između studentskih organizacija, nedostatno prepoznavanje rada i truda studenata, ali i nužnost za boljom regulacijom i modernizacijom procesa sufinanciranja studentskih projekata.

No, iznjedrili su i neka inovativna rješenja. Primjerice, za nagrađivanje volonterskog rada u studentskim organizacijama predložili su dodjelu ECTS bodova za studente koji se ističu i ostvaruju pozitivne promjene.

–Osnaživanjem studentskih organizacija stvaramo sustav motiviranih i proaktivnih studenata koji mogu ostvariti još veću promjenu i boljitak za sve studente i mlade na svim razinama– zaključila je Ivona koja je i najavila ponavljanje ovakvih konferencija kojima će nastojati uspostaviti snažnu i suradničku studentsku zajednicu.

VIDEO: Zagreb: Inicijativa za slobodnu Palestinu održala je skup "Život, sloboda, pravda - marš za Palestinu”

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije