Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kreću u akciju

Štrajkaši Poljoprerade danas će dijeliti koke nesilice ispred SSSH-a

poljoprerada
23.04.2010.
u 10:51

- Radnici nisu dobili plaće od 12. mjeseca prošle godine, a doprinosi im se nisu uplatili već gotovo dvije godine!, objasnio je Ivica Rogić.

Štrajkaški odbor Poljoprerade d.d. iz Hrvatskog Leskovca, s Ivicom Rogićem na čelu, regionalnim povjerenikom Sindikata poljoprivrede, danas u 13 sati ispred zgrade SSSH-a na Krešimirovu trgu u Zagrebu dijelit će prolaznicima koke nesilice kojima prijeti smrt glađu jer novca za hranu već dugo nema.

- Radnici nisu dobili plaće od 12. mjeseca prošle godine a doprinosi im se nisu uplatili već gotovo dvije godine!, objasnio nam je Rogić.

Situacija je kulminirala pretprošlog ponedjeljka kada su radnici, većinom branitelji, onemogućili upravi ulazak u tvrtku.

- Bijes radnika seže još iz ratnih vremena, kada nisu imalo pravo sudjelovati u privatizaciji jer su u to vrijeme bili na ratištu, što su sadašnji vlasnici iskoristili, rekao je Rogić.

Štrajkaši zahtijevaju od uprave, ministra Petra Čobankovića, državnog tajnika Ruđera Friganovića iz Ministarstva gospodarstva kao i od predsjednika Ive Josipovića da se predstavi plan oživljavanja firme kako bi se spasilo 150.000 koka nesilica kao i više od stotinu radnika.

- Nama je potreban samo dobar menadžment. Naši su proizvodi tražena roba no menadžment nije do sada bio sposoban plasirati proizvode na tržište - zaključio je Rogić.

Drago Marić, Siniša Babić, Lazar Marić, Milica Stanišak kao i Ivana Majtanić, vlasnici tvrtke, nisu bili spremi davati bilo kakve izjave za Večernji list, a direktor Poljoprerade Momčilo Grahovac na svoj se mobitel nije javljao.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mica1111
21:41 23.04.2010.

...nema novca za hranu za koke...nema para za plaće radnicima... ...radnici dijele besplatno koke...sutra možda i jaja... što je prije koka ili jaje..?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije