Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peripetije zbog Savice

'Što građani žele, to će biti'

Savica
Foto: Stela Lechpammer
1/13
30.04.2017.
u 13:07

Za uređenje parka bilo oko 700 glasova, protiv 103, a sedam nevažećih listića. Bandić je rekao kako je u demokraciji bitan (jedan) glas više.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije želio posebno komentirati rezultate ankete građana Trnjanske Savice o uređenju parka, dometnuvši kako ono "što građani jednog kvarta žele, to će biti".

Na ponovljeni novinarski upit ipak je rekao da će se kakvi budu rezultati, tako i raditi. Za uređenje parka bilo oko 700 glasova, protiv 103, a sedam nevažećih listića. Bandić je rekao kako je u demokraciji bitan (jedan) glas više. Demokracija je najneposredniji oblik izjašnjavanja i ono što građani žele to će biti, istaknuo je Bandić u izjavi novinarima ispred zagrebačke katedrale gdje je sudjelovao na obilježavanju Spomendana Zrinskih i Frankopana. 

Na novinarsku napomenu kako protivnici uređenja parka tvrde kako imaju više potpisnika peticije,nego ukupno anketiranih građana, odgovorio je kako su u subotu svi imali priliku, kao što i svake četiri godine imaju pravo izabrati zagrebačkog gradonačelnika. Tko je želio izraziti svoju želju - izrazio je, rekao je Bandić.

Inicijativa Čuvamo naš park ustvrdila je kako "još jedna gradonačelnikova manipulacija nije uspjela", osporava provedeno izjašnjavanje i njegove rezultate te poručuju da  "takva brzopleta, režirana i zbunjujuća anketa" ne može zamijeniti legalne demokratske procedure.

 Novinari su gradonačelnika Bandića pitali i o SDP-ovoj najavi zahtjeva za opozivom potpredsjednice Vlade i ministrice Martine Dalić, a Bandić je odgovorio kako ne bi komentirao SDP-ove poteze te dodao kako "SDP u zadnje vrijeme vuče dobre poteze pa ih ne treba komentirati".

"Što se baki htilo, to se baki snilo" - odgovorio je Bandić na pitanje o mogućnosti formiranja lijeve Vlade.

Vezano uz najavu Mosta da će sve snage usmjeriti na lokalne izbore, Bandić je poručio: "Što više kvalitetnih kandidata, to bolje za Zagreb".

Komentara 4

DU
Deleted user
23:58 30.04.2017.

Sve ovo što nam taj godinama priređuje više nema smisla komentirati.

VE
vedranmiletic
14:33 30.04.2017.

Tako je Miki, uvijek je i bilo onako kako su građani htjeli i onako kako su željeli. Samo naprijed tako i dalje za ljepši i bolji naš Grad Zagreb!

KR
kruti174
15:52 30.04.2017.

profi-antifa bukači na APARATIMA!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije