Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

'Što građani žele, to će biti'

Za uređenje parka bilo oko 700 glasova, protiv 103, a sedam nevažećih listića. Bandić je rekao kako je u demokraciji bitan (jedan) glas više.
30. travnja 2017. u 13:07 4 komentara 472 prikaza
Savica
Foto: Stela Lechpammer
Pogledajte galeriju 1/13

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije želio posebno komentirati rezultate ankete građana Trnjanske Savice o uređenju parka, dometnuvši kako ono "što građani jednog kvarta žele, to će biti".

Na ponovljeni novinarski upit ipak je rekao da će se kakvi budu rezultati, tako i raditi. Za uređenje parka bilo oko 700 glasova, protiv 103, a sedam nevažećih listića. Bandić je rekao kako je u demokraciji bitan (jedan) glas više. Demokracija je najneposredniji oblik izjašnjavanja i ono što građani žele to će biti, istaknuo je Bandić u izjavi novinarima ispred zagrebačke katedrale gdje je sudjelovao na obilježavanju Spomendana Zrinskih i Frankopana. 

Savica Čuvamo naš park: 'Bandićeva peticija je protiv svih demokratskih načela i zdravog razuma'

Na novinarsku napomenu kako protivnici uređenja parka tvrde kako imaju više potpisnika peticije,nego ukupno anketiranih građana, odgovorio je kako su u subotu svi imali priliku, kao što i svake četiri godine imaju pravo izabrati zagrebačkog gradonačelnika. Tko je želio izraziti svoju želju - izrazio je, rekao je Bandić.

okupili se Bandiću pišu sa svih strana: Ako Savica neće, daj park nama

Inicijativa Čuvamo naš park ustvrdila je kako "još jedna gradonačelnikova manipulacija nije uspjela", osporava provedeno izjašnjavanje i njegove rezultate te poručuju da  "takva brzopleta, režirana i zbunjujuća anketa" ne može zamijeniti legalne demokratske procedure.

 Novinari su gradonačelnika Bandića pitali i o SDP-ovoj najavi zahtjeva za opozivom potpredsjednice Vlade i ministrice Martine Dalić, a Bandić je odgovorio kako ne bi komentirao SDP-ove poteze te dodao kako "SDP u zadnje vrijeme vuče dobre poteze pa ih ne treba komentirati".

"Što se baki htilo, to se baki snilo" - odgovorio je Bandić na pitanje o mogućnosti formiranja lijeve Vlade.

Vezano uz najavu Mosta da će sve snage usmjeriti na lokalne izbore, Bandić je poručio: "Što više kvalitetnih kandidata, to bolje za Zagreb".

Savica Anketa pokazala Za uređenje parka na Savici 700 stanovnika, 103 protiv Milan Bandić Milan Jajčinović Majka svih lokalnih izbora događat će se u Zagrebu milan bandić Protivnici parka 'Bandić se posljednjih 10-ak dana ponaša kao neprijatelj svojih građana'
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • Deleted user:

    Sve ovo što nam taj godinama priređuje više nema smisla komentirati.

  • MarinB:

    Eto, glasovi su potvrdili da su stanovnici oduvijek bili za taj projekt, a Švaljek i njenih sto hajduka neka bude sram što su radili na štetu Zagreba i njegovih građana!

  • kruti174:

    profi-antifa bukači na APARATIMA!!!!