Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inventura - stenjevec

Stižu uspornici, uređuju se kolnici, kvartovski vrt, Dom zdravlja...

Kvartovska tribina Stenjevec
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
07.04.2014.
u 17:00

Večernjakov tim, baš kao što je i obećao, pozorno prati rokove koje su građanima dali gradski pročelnici i njihovi suradnici na dosad šest održanih Večernjakovih kvartovskih tribina

Uspornici i stupići koje su stanari Pavlenskog puta tražili na Večernjakovoj tribini za četvrt Stenjevec, održanoj prije četiri mjeseca postavit će se kroz mjesec dana, za isto toliko vremena na red dolazi i uređenje asfalta u Ulici Ivane Brlić Mažuranić od kućnog broja 82 do 86, a baš prošlog tjedna završilo je uređenje Ulice Ante Topića Mimare.

Vrapče donje bez pomaka

Sve su to radovi koje su inicirali čitatelji Večernjeg lista iznoseći na kvartovskoj tribini svoje probleme poručujući kako im je dosta neprestanih neispunjenih obećanja.
– Vidi se razlika. Napravili smo do sada već mnogo i jasno je da su stanari ove četvrti zadovoljniji – rekao je Vladimir Andrić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec.

I dok se u svibnju čeka otvorenje dvorane za mjesne odbore, već ovog mjeseca stanari ove četvrti moći će početi uređivati svoje vrtove. Naime, završio je natječaj za čak 400 parcela koje će moći koristiti.
Unatoč obećanju građanima na samoj Večernjakovoj tribini, u posljednja četiri mjeseca baš ništa se nije napravilo vezano za uređenje Ulice Vrapče donje.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Spomenuta ulica, koja je već dugo na listi čekanja, ne može se urediti novcem malih komunalnih akcija. Kako doznajemo, sada se još jednom za njezino uređenje mora ponoviti natječaj za izbor izvođača, jer je onaj već izabran odustao od obavljanja radova.

– Nažalost, morao se ponoviti natječaj. Sada je to opet u proceduri i činimo sve da riješimo taj problem – objasnio je Vladimir Andrić. Ove godine proračunom je osigurano i 500 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju bazena čija bi gradnja trebala započeti u 2015. godini.

Za bazen 500 tisuća kuna

– Trenutačni je plan da se bazen u Španskom gradi na mjestu gdje je sada karting staza uz Zagrebačku aveniju. To je gradsko zemljište, a njima u siječnju 2015. godine istječe i koncesija – poručili su iz gradske četvrti Stenjevec koja ove godine po planu malih komunalnih akcija raspolaže sa 7,834.700 kuna.

Od toga će se iznosa kolnici među ostalim urediti u Prisojničkoj ulici, Ulici Marka Foteza, u Majdanskom i Viljevskom putu, Hrnetičkoj ulici, Ulici Kotarnica, od Ulice M. I. Vlačića do Ulice N. Pavića te u Škrlatičkoj ulici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije