Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Našli milijun kuna za Dom zdravlja u Stenjevcu

dom zdravlja Stenjevec
Foto: Borna Filić/PIXSELL
17.12.2013.
u 17:10

Proširenje doma ipak će početi u 2014., a ne u 2015. godini, a osiguran je novac i za projektnu dokumentaciju za bazen u kvartu

Dugo očekivano proširenje postojećeg Doma zdravlja u gradskoj četvrti Stenjevec stanari ipak neće, kao što je bilo najavljivano, čekati do 2015. godine.

Prijedlogom proračuna za 2014. godinu, amandmanom prihvaćenim u petak, dan nakon Večernjakove kvartovske tribine “Želite li bolji kvart?”, za proširenje te zdravstvene ustanove osigurat će se milijun kuna kako bi se gorući problem stanara počeo odmah rješavati. Pohvalna je to gesta političara jer se na proširenje, kažu stanari, čeka deset godina, no planirani iznos u 2014. godini ipak neće biti dostatan da se riješe svi problemi spomenutog Doma zdravlja, jer u toj gradskoj četvrti nedostaje prostornih kapaciteta kao i osoblja za dodatnu pedijatrijsku, stomatološku i ginekološku ordinaciju.

Podsjetimo još 2004. postojala je inicijativa koja sve do sada nikada nije realizirana niti je ozbiljnije razmatrana.

– Sve bi pripreme trebale biti završene iduće godine, a proračunska bi sredstva za gradnju i opremanje trebala biti osigurana 2015. godine – govorio je na Večernjakovoj tribini Slavko Antolić, pomoćnik pročelnice za zdravstvo.

Novac je ipak osiguran, a radovi će početi godinu dana ranije, nakon što se osiguraju svi potrebni uvjeti. Isto vrijeme stanari su potrošili i na čekanje obećanog bazena u toj gradskoj četvrti. Njegova gradnja, doduše, neće početi dogodine, ali je osiguran novac za tehničku dokumentaciju.

– Kreće se u realizaciju bazena već u 2014. godini – poručio je Vladimir Andrić, predsjednik vijeća gradske četvrti, a potvrdio i Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine, rekavši da je za dokumentaciju osigurano 500 tisuća kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije