Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački holding

Stanje alarmantno, Bandić direktore vraća i s odmora

bandićeve fontane (1)
Facebook/Milan Bandić
Autori: sb/VLM, sen/VLM
15.08.2013.
u 18:09

Gradski ured za kontrolu zagrebačkom gradonačelniku podastro neugodne podatke o poslovanju megatvrtke

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sutra se sastaje s novom upravom Zagrebačkog holdinga, a na sastanak je pozvao i svoje gradske pročelnike. Suočit će ih, kako doznajemo, s prilično neugodnim podacima o poslovanju te goleme gradske tvrtke, a koje su mu podastrli iz gradskog Ureda za kontrolu.

Naime, nakon što je osvajanjem izbora ponovno preuzeo i vlast nad Holdingom, Bandić je dao “pročešljati” njegovo poslovanje, nad kojim je bez kontrole bio dvije godine.

 Posebno je istaknuo kako je broj zaposlenih blizu 12.000, što je, objašnjavao je gradonačelnik, nedopustivo, s obzirom i na gubitke koji su 3 milijarde kuna.

 – Poziv smo dobili u srijedu u 17 sati od gradonačelnika. Moramo se pojaviti u 11, svi iz uprave Holdinga i gradski pročelnici – kazao nam je izvor iz vrha megatvrtke. Prenio je kako im je Bandić samo kratko poručio da je “tema sastanka upoznavanje s alarmantnim podacima u Holdingu koje je ostavila bivša uprava, predvođena SDP-ovim Ivom Čovićem.”

Za 29. kolovoza najavljena je, pak, sjednica Zagrebačke skupštine na temu stanja i sanacije dubioza u Holdingu pa je zacijelo i današnji sastanak, na koje je Bandić šefove tvrtke “digao” s godišnjeg odmora, prilika za donošenje odluka o daljnjem smjeru upravljanja tvrtkom.

Inače, indikativno je kako je u Holdingu upravo u petak, dan nakon blagdana Velike Gospe, proglašen, odlukom Čovića, neradnim za upravu.

Na miting s Bandićem nisu, pak, dužni doći direktori Holdingovih podružnica, poput ZET-a, Zagrebačkih cesta, Vodovoda..., iako su i neki od njih “pomogli” spomenutom dugu. U Holdingu se očito uskoro spremaju i smjene šefova.

>>Bandić: Kozari putevi postat će Beverly Hills Peščenice!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije