Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Štandovi sa svijećama i cvijećem radit će i na blagdan

Niže su cijene cvijeća za grobove, na nekim lokacijama i pedeset posto
31. listopada 2018. u 11:50 1 komentara 337 prikaza
Svi sveti
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Što je blagdan Svih svetih bliže, to su cijene cvijeća niže. Nepisano je to pravilo kojeg se drže prodavači koji su ovih dana preplavili gradske ulice. Dok su prije nekoliko dana aranžmani na štandovima koštali stotinjak kuna, sad ih se može naći po dvostruko nižim cijenama, ovisno na kojoj lokaciji se traži cvijeće za ukrašavanje posljednjeg počivališta najmilijih. Kako bi ga građani mogli kupiti i u posljednji čas, određeni će placevi raditi, no bit će puni samo oni štandovi koji nude cvijeće i svijeće. Prema nedjeljnom radnom vremenu prigodne prodaje će biti na Dolcu (Splavnica), Kvatriću, Trešnjevci, Utrini, Jarunu, u Španskom, Gajnicama i Sesvetama.

mirogoj Uoči Svih svetih Do groba na Mirogoju može se doći i autom

Od Kaptola autobusima

Trgovački centri City Center one, oni na Jankomiru i Žitnjaku, sutra ne rade, a zatvoreni su i Arena centar, Avenue Mall i Supernova u Buzinu te u Dubravi. Trgovine mješovitom robom u sklopu njih radit će, pak, skraćeno. Otvorene će biti dežurne ljekarne na Aveniji Većeslava Holjevca 22, u Ozaljskoj 1, Ilici 301, Grižanskoj 4 te na Trgu bana Jelačića. Neposredno uz glavni zagrebački trg, u Ilici, uspostavit će se i dodatno tramvajsko stajalište kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol prema Mirogoju i Krematoriju. Vozit će i autobusi izvanrednih linija, na relaciji: Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševec, Dubec – Markovo Polje i Podsused-centar – Poljanica – Gornja Bistra, a vožnja će biti besplatna. Oni autobusi koji kreću s Kaptola polazit će odmah nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, a od sutra vrijedi i stroži režim ograničenja prometa oko groblja.

Svi sveti | Autor : Matija Habljak/PIXSELL Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Motorna vozila danas ne mogu voziti Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bolléa od 7.30 do 21 sat, a sutra se zabrana prometovanja proširuje i na obližnje ulice, od Rockefellerove do Mirogojske s jedne strane te Remetske ceste i Kamenitog stola s druge strane. Jednosmjeran promet uvodi se u Bijeničkoj, od Aleje Hermana Bolléa do Srebrnjaka, kao i u ulici Srebrnjak od Bijeničke do kružnog toka u Petrovoj. Na Miroševcu također vrijede određena ograničenja, kao i na Markovu polju. Elektromobil na Mirogoju sutra neće voziti, dok će minibus na Krematoriju zbog gužve i velikog broja posjetitelja prometovati samo u jutarnjim satima, od 7 do 9 sati.

Izgubljeni u Zagrebu na hrvatskom, engleskom i – arapskom Trojezični vodič 'Izgubljeni u zagrebu' napravila je danska umjetnica Maj Horn

Odrješenje kod raspela

Mise u crkvi Krista Kralja na Mirogoju bit će u 9 i 10, dok je tradicionalna latinska u 11 sati. Svečano euharistijsko slavlje u 16 sati predvodit će nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Nakon mise bit će odrješenje za pokojne kod raspela na groblju.

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • Zagy154:

    ti petra ko da si opala s marsa,pa kad bi štandovi s cvijećem radili ako ne na ovaj blagdan. stvarno bedast naslov