Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje

Stanari Vrbana prošetali za gradnju vrtića i škole

\'pod 17 09 2008....koprivnica tjedan kretanja obiljezila djeca prvih razreda , oslikavanjem plocnika....koprivnica snimio: josip maljak\'
Ariva VL
09.06.2010.
u 09:23

Zemljište već ima potrebne dozvole, cijena vrtića je 50 milijuna kuna, a na gradnju škole utrošit će se 37 milijuna kuna.

Stanari naselja Vrbani III okupili su se jučer na Palinovečkoj šetnici u blizini zemljišta na kojemu se trebaju graditi škola i vrtić te akcijom “Šetnjom do škole” izrazili svoju potporu ubrzanju izgradnje spomenutih objekata.

– Za sva tri objekta riješeni su imovinsko-pravni odnosi i izdane su građevinske dozvole. Sada se čeka odluka Grada o modelu financiranja projekata - objasnio je Saša Molan, predsjednik gradske četvrt Trešnjevka jug, te dodao da će se objekti graditi u suradnji Grada i Holdinga ili po modelu javno-privatne suradnje.  

Cijena dvaju vrtića je oko 50 milijuna kuna, a škola bi trebala stajati 37 milijuna kuna.  

- Nastojat ću izvršiti pritisak na Gradsku skupštinu kako bi ubrzali odluku Grada o modelu financiranja projekata i što prije počeli gradnju - dodao je Darko Vuletić, zastupnik u Skupštini.  

Od 2005. godine nadalje useljene su sve stambene zgrade u naselju, međutim nije izgrađen ni jedan objekt od javnog značenja.  

– Zbog mnogo mladih obitelji i djece koja žive u četvrti, potrebno je što prije realizirati izgradnju objekata. Uz Vrbane, Kajzerica je drugo naselje koje ima jednake potrebe - rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport koji se pridružio akciji.

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
10:17 09.06.2010.

Jeste glasali za bandića? ,........ pa rekao je da će graditi vrtiće, ... što bi sad htijeli ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije