Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Stanari u Radićevoj ne daju svoje dvorište za tunel Grič

Bandić je još u travnju poručio da će, ne slože li se s projektom, problem riješiti “pravnim putem”
09. svibnja 2016. u 16:09 28 komentara 5645 prikaza
tunel grič
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tunel Grič, spojnica Mesničke i Radićeve, koji bi već sljedeće ljeto trebao postati nova turistička destinacija, pita li se stanare Radićeve 19, neće se otvoriti. Suvlasnike dvorišta iz kojeg se ulazi u tunel te iz njega izlazi svoj prostor ne žele ustupiti Gradu.

Štoviše, kako kažu, nitko ih nije ni pitao žele li da njihovo dvorište postane dostupno Zagrepčanima koji žele posjetiti tunel, ali i brojnim turistima koji bi se najavljivanim višeosjetilnim prostorom ispod zemlje sigurno vrlo rado prošetali.

Stanari iz Radićeve 19 ističu da samo žele živjeti kao i do sada, družiti se u svom dvorištu bez potencijalnih stranaca, dok je gradonačelnik Milan Bandić još 18. travnja, pri obilasku tunela, rekao kako će se s vlasnicima pregovarati, ali ako se ne slože s projektom, pribjeći će se “pravnim sredstvima” kojima će se, u konačnici, ipak realizirati turistički tunel. Podsjetimo, do ljeta su iz Grada obećali predstaviti cijeli projekt obnove ove podzemne spojnice Mesničke i Radićeve, a već su ranije najavili da bi trebala biti riječ o tunelu u kojem bi se prostor mogao doživjeti svim osjetilima.

r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • liskovaca:

    kada su ti isti stanari ulazili odnosno oteli te iste stanove nakon drugog svjetskog rata onda nije bilo problema? Dali su pitali bivše vlasnike što o tome misle???

  • zaki55:

    Tipični komunist. Otet će privatnu imovinu "pravnim putem". Krasno.

  • stefj:

    Hm, a da pitamo te stanare kako su došli do tih stanova? Da ih pitamo da li im mi popravljamo fasadu ili oni sami? A da pozovemo prave vlasnike kojima je to '45 oduzeto?