Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravstvena akcija

Štampar stiže na Trnje: Subotnji odlazak na plac bit će drugačiji, evo zašto

Prvi radni dan s  eurom kao novom valutom na tržnici Savica
Zeljko Hladika/PIXSELL
12.05.2023.
u 15:12

Na službenom plakatu manifestacije pogledajte što sve sutra očekuje one koji će se zaputiti na tržnicu od 9 do 12 sati.

Zagrebački zdravstveni djelatnici vraćaju se korijenima javnog zdravstva i načelima dr. Andrije Štampara. U sklopu Sajma zdravlja: Štampar u tvom kvartu, gdje građane očekuje čak šest javnozdravstvenih štandova, Zagrepčanke i Zagrepčani svih dobi imat će priliku obaviti razne preglede i savjetovanja s liječnicima te sudjelovati u brojnim radionicama i edukacijama vezanima uz brigu o zdravlju, a sve u svom kvartu.

Štampar 'putuje' kvartovima već nekoliko mjeseci, a sutra od 9 do 12 sati će se smjestiti u Gradskoj četvrti Trnje, točnije na Tržnici Savica (Lastovska 2) gdje će građani moći besplatno dobiti korisne informacije, savjete, ali i preglede..

- Cilj ovakvih manifestacija je zbližavanje zdravstvenih djelatnika sa sugrađanima te jačanje kulture brige o zdravlju i kvaliteti života cijele lokalne zajednice. Građani svih dobnih skupina moći će se, na nekoliko štandova, educirati o važnosti pravilne prehrane, aktivnog načina života i redovite tjelesne aktivnosti te naučiti kako prepoznati prve simptome određenih zdravstvenih stanja - navode iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo koji nosi ime Andrije Štampara.

Na službenom plakatu manifestacije pogledajte što sve sutra očekuje one koji će se zaputiti na tržnicu:

Foto: NZJZ dr. Andrija Štampar

>> VIDEO: Tomašević s 'bebom' u rukama: Okušao se u novoj ulozi

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije